541
Ο Τομ Κρουζ, ένας από τους ηθοποιούς που θα φύγουν εσπευσμένα από τη Βενετία εξαιτίας του κορονοϊού | Paramount Pictures

«Θύμα» του κορονοϊού και ο Τομ Κρουζ – Εγκλωβισμένος στη Βενετία

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 16:30
Ο Τομ Κρουζ, ένας από τους ηθοποιούς που θα φύγουν εσπευσμένα από τη Βενετία εξαιτίας του κορονοϊού
|Paramount Pictures

«Θύμα» του κορονοϊού και ο Τομ Κρουζ – Εγκλωβισμένος στη Βενετία

Protagon Team Protagon Team 25 Φεβρουαρίου 2020, 16:30

Η Paramount Pictures σταμάτησε την παραγωγή της έβδομης ταινίας της κινηματογραφικής σειράς «Mission: Impossible» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ στη Βενετία, καθώς η επιδημία του κορονοϊού συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρη την Ιταλία. Το φιλμ γυρίζεται στη Γαληνοτάτη σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ ΜακΚουάρι και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παραγωγού εταιρείας, σχεδιάζεται να βγει στους κινηματογράφους τον Ιούλιο του 2021.

«Φροντίζοντας για την ασφάλεια και την ακεραιότητα του καστ και του συνόλου των συντελεστών μας, αλλά και λόγω των προσπαθειών της (ιταλικής) κυβέρνησης να σταματήσει τις δημόσιες συγκεντρώσεις απέναντι στην απειλή του κορονοϊού, αλλάζουμε το σχέδιο της παραγωγής του προγραμματισμένου πρώτου σκέλους της παραγωγής του “Mission: Impossible 7” διάρκειας τριών εβδομάδων στη Βενετία», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας τη Δευτέρα, συμπληρώνοντας ότι:«Κατά τη διάρκεια αυτής της παύσης λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες του καστ και τους επιτρέπουμε να επιστρέψουν στην  πατρίδα τους μέχρι να ξεκινήσει πάλι η παραγωγή».

Τόνισε ακόμη ότι «θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση και να συνεργαζόμαστε με τους υγειονομικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, όσο ο ιός βρίσκεται σε εξέλιξη», σύμφωνα με το δημοσίευμα του CNBC.

Σύντομα λοιπόν οι συντελεστές της ταινίας, Τομ Κρουζ, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον και Χέιλι Ατγουέλ, μαζί με τους νεοφερμένους Νίκολας Χουλτ, Σι Γουίγκαμ και Πομ Κλεμέντιεφ θα επιστρέψουν στα σπίτια τους μέχρι νεωτέρας, γράφει η ιστοσελίδα The Wrap.

Τα γυρίσματα του πρώτου σκέλους της ταινίας στη Βενετία, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, επρόκειτο να έχουν διάρκεια τριών εβδομάδων. Και τώρα δεν είναι σαφές αν η καθυστέρηση που προκύπτει από την επιβεβλημένη αναβολή πρόκειται να επηρεάσει τον προϋπολογισμό ή την πρεμιέρα του «Mission: Impossible 7», η οποία έχει οριστεί να γίνει στις 23 Ιουλίου 2021. Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ταινία της σειράς  «Mission: Impossible – Fallout» κόστισε περίπου 180 εκατ. δολάρια, ποσό στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα της προώθησής της.

Το «Mission: Impossible 7», όμως, δεν είναι η μοναδική κινηματογραφική  παραγωγή που θα σταματήσει λόγω ανησυχιών για την εξάπλωση του κορονοϊού. Στην Κίνα σταμάτησαν αμέσως όλες οι παραγωγές ταινιών και 10 τηλεοπτικών εκπομπών.

Και ενώ στα Hengdian World Studios, ένα από τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο της Κίνας, τα γυρίσματα έχουν και πάλι αρχίσει υπό όρους (αλλά έχουν απαγορευτεί οι επισκέψεις τουριστών), σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, με δεδομένο ότι οι ηθοποιοί δεν μπορούν να φοράνε μάσκες, οι υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν συστήσει στις εταιρείες παραγωγής να περιορίσουν τις ομάδες των γυρισμάτων στα 20 άτομα, όπου είναι δυνατόν.

Εν τω μεταξύ, οι κινηματογράφοι στην Κίνα δεν λειτουργούν και είναι αβέβαιο πότε θα ξανανοίξουν. Αυτό θα μπορούσε να είναι κακό νέο για τις αμερικανικές εταιρείες που σκοπεύουν να προβάλουν τεράστιες επιτυχίες στην Κίνα τους επόμενους μήνες. Η επιτυχία του «Mulan» της Disney, για παράδειγμα, θεωρείτο δεδομένη στη χώρα, αλλά αν οι κινεζικοί κινηματογράφοι εξακολουθούν να μένουν κλειστοί, είναι σίγουρο ότι το box office θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα.

Η Disney δεν έχει κάνει κάποια δήλωση, μέχρι στιγμής, για αναβολή της πρεμιέρας στην Κίνα, αλλά οι αναλυτές περιμένουν την ανακοίνωση. Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι η ταινία θα προβληθεί από «πειρατές» μέσω του Διαδικτύου, πράγμα που θα επηρεάσει τις πωλήσεις των εισιτηρίων. Παρόλα αυτά, υπάρχει η προσδοκία ότι με την άρση των απαγορεύσεων και τη μείωση του φόβου για την εξάπλωση του κορονοϊού, οι Κινέζοι θα κατακλύσουν και πάλι τους κινηματογράφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...