962
Αν υπάρχει ένας μεγάλος επιχειρηματίας στον οποίο τα media θα έπρεπε να στήσουν… αδριάντα αυτός είναι σίγουρα ο Ελον Μασκ | Shutterstock

Ο Ελον Μασκ «κατέλαβε» τα media!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2020, 19:20
Αν υπάρχει ένας μεγάλος επιχειρηματίας στον οποίο τα media θα έπρεπε να στήσουν… αδριάντα αυτός είναι σίγουρα ο Ελον Μασκ
|Shutterstock

Ο Ελον Μασκ «κατέλαβε» τα media!

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2020, 19:20

Εδώ και χρόνια ο νοτιοαφρικανικής καταγωγής αμερικανός μεγιστάνας και οραματιστής Ελον Μασκ βρίσκεται συχνά πυκνά στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τις πολυσχιδείς επιχειρηματικές του δραστηριότητες, με την πολυτάραχη προσωπική του ζωή αλλά και με τις απρόβλεπτες συμπεριφορές και δημόσιες δηλώσεις του με τις οποίες τροφοδοτεί τα media σε σταθερή βάση.

Αυτή την φορά όμως το φαινόμενο Ελον Μασκ έσκασε σαν τσουνάμι στα δημοσιογραφικά γραφεία. Μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας ο επιχειρηματίας κατάφερε να βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα και στο επίκεντρο της δημοσιότητας σε καθημερινή βάση και κάθε φορά για διαφορετικό λόγο! Πρόκειται για αξεπέραστο ρεκόρ το οποίο βέβαια δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να σπάσει ο… ίδιος.

Η αρχή έγινε με μια ανάρτηση του επιχειρηματία στο αγαπημένο του Twitter, στο οποίο δηλώνει μόνιμα παρών. Ήταν μια ακόμη από αμέτρητες αναρτήσεις του τις οποίες άλλοι χαρακτηρίζουν αντισυμβατικές, άλλοι αμφιλεγόμενες και άλλοι απλά τρελές. Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας του, της Tesla¸παρά την πανδημία είχε εκτοξευτεί τους τελευταίους μήνες παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 65%. Ο Μασκ δήλωσε ότι θεωρεί πώς «η μετοχή της Tesla είναι πολύ υψηλή» γεγονός που προκάλεσε αμέσως τριγμούς στο χρηματιστήριο που δεν ήξερε πώς να διαχειριστεί αυτή την δήλωση και τι εννοεί ο ιδιοκτήτης της εταιρείας. Ως συνήθως το αποτέλεσμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο πανικός και έτσι μέσα σε λίγες ώρες η μετοχή της Tesla έχασε περισσότερο από 10%.

Με ένα tweet 7 λέξεων ο Μασκ γκρέμισε μόνος του την μετοχή της Tesla προκαλώντας ζημιές περίπου 20 δισ. δολαρίων στην εταιρεία και τους μετόχους

Έτσι η εταιρεία κατέγραψε απώλειες 14 δισ. δολαρίων και οι (έξαλλοι) μέτοχοι της με πρώτο και καλύτερο φυσικά τον ιδιοκτήτη της απώλειες τριών δισ. δολαρίων. Κάποιοι βλέπουν πίσω από την δήλωση του Μασκ μια ακόμη ακατανόητη και αυτοκαταστροφική ενέργεια του ενώ κάποιοι θεωρούν ότι ήταν μια κίνηση χειραγώγησης της τιμής της μετοχής της εταιρείας του. Κάτι ανάλογο είχε πράξει και πριν από λίγα χρόνια με τις χρηματιστηριακές Αρχές των ΗΠΑ να του επιβάλουν πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων και τον ίδιο να δηλώνει πώς κάθε δημόσια τοποθέτηση του θα περνά πρώτα από την έγκριση των νομικών του.

Αντί κάποιας εξήγησης ή δικαιολογίας για ότι συνέβη ο Μασκ επανήλθε λίγα 24ωρα μετά και δήλωσε ότι δεν θέλει να έχει πλέον στην κατοχή του κανένα ακίνητο περιουσιακό στοιχείο και ότι θα πουλήσει όχι μόνο τα σπίτια αλλά και τα αυτοκίνητα που έχει στην κατοχή του. Πριν προλάβουν τα media να καταγράψουν την είδηση έγινε γνωστό ότι έχουν ήδη μπει πωλητήρια σε ορισμένες από τις επαύλεις του μεγιστάνα.

Διαστημικές περιπέτειες

Όλοι περίμεναν την αντίδραση του Μασκ σε όσα συμβαίνουν με την μετοχή της Tesla και τις πωλήσεις των σπιτιών του. Πράγματι εμφανίστηκε αλλά για άλλο λόγο. «Θα περάσουμε υπέροχα» σχολίασε στο Twitter κάτω από την δήλωση του επικεφαλής της NASA ότι οργανώνουν από κοινού την παραγωγή μιας κινηματογραφικής ταινίας τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν στο Διάστημα και προσπαθούν να πείσουν τον Τομ Κρουζ να είναι πρωταγωνιστής της. Ταυτόχρονα η NASA ανακοίνωσε τα ονόματα των επόμενων αστροναυτών της που θα πάνε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Οι αστροναύτες θα ταξιδέψουν στα τέλη Μαΐου με ένα σκάφος της Space X, της διαστημικής υπηρεσίας του Ελον Μασκ.

Θα είναι πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια που Αμερικανοί αστροναύτες θα ταξιδέψουν στο Διάστημα από το έδαφος των ΗΠΑ με αμερικανικής κατασκευής σκάφος και η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 30 χρόνια που θα ταξιδέψουν Αμερικανοί αστροναύτες με κάποιο ολοκαίνουργιο σκάφος. Η διαστημική τριλογία της εβδομάδας για τον Μασκ ήρθε με νέα ανακοίνωση της NASA η οποία αναφέρει ότι αναθέτει σε τρεις εταιρείες ανάμεσα στις οποίες και η Space X την προσπάθεια ανάπτυξης της τεχνολογίας που θα στείλει Αμερικανούς αστροναύτες στο έδαφος της Σελήνης μέσα στην επόμενη πενταετία. Να σημειωθεί ότι μια από τις άλλες δύο εταιρείες είναι διαστημική εταιρεία που έχει ιδρύσει ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Παιδί, τσιπάκια και τηλεδιασκέψεις

Την ίδια στιγμή που εξελίσσονταν όλα όσα προαναφέραμε η σύντροφος του Μασκ, η καναδέζα τραγουδίστρια Grimes, έφερε στον κόσμο τον καρπό του έρωτα τους, ένα αγοράκι που είναι το έκτο παιδί του επιχειρηματία. Τα άλλα πέντε παιδιά του είναι όλα αγόρια από τον πρώτο του γάμο με την καναδέζα συγγραφέα Τζάστιν Γουίλσον με την οποία φοιτούσαν στο ίδιο πανεπιστήμιο. Ο ίδιος ο Μασκ έκανε φυσικά γνωστό το χαρμόσυνο γεγονός και προκάλεσε νέο χαμό στα media και τα κοινωνικά δίκτυα όταν έγινε γνωστό ότι το όνομα του παιδιού θα είναι X Æ A-12 Musk. Όλοι αναζητούσαν την λύση του γρίφου και τι σημαίνει αυτός ο κωδικός με την απάντηση να δίνει ο ίδιος ο επιχειρηματίας με ανάρτηση του στην οποία κάνει την αποκρυπτογράφηση. Πρόκειται για αρχικά από μαθηματικούς όρους, και διάφορα πράγματα που αρέσουν στο ζευγάρι.

Ο Μασκ και η σύντροφος του τραγουδίστρια Grimes απέκτησαν πριν από λίγες μέρες ένα παιδί το όνομα του οποίου αποτέλεσε πραγματικό γρίφο

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του μεγιστάνα για την γέννηση του παιδιού και το όνομα του ο ίδιος επανήλθε με δύο νέες ανακοινώσεις που αφορούν τις εταιρείες του.

Η πρώτη σχετίζεται με την Tesla και όπως υποστηρίζει  τα καινούργια μοντέλα θα επιτρέπουν σε οδηγό και επιβάτες να πραγματοποιούν τηλεδιασκέψεις.

Η δεύτερη ανακοίνωση αφορά την εταιρεία Neuralink την οποία έχει δημιουργήσει ο Μασκ για την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα συνδέουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει του χρόνου ένα τσιπάκι το οποίο θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο ατόμων με εγκεφαλικά τραύματα για να τους βοηθά να ξεπεράσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα στην συμβίωση του ανθρώπου με την τεχνητή νοημοσύνη.

Δεν ξέρουμε πόσο Μασκ μπορεί να καταναλώσει η κοινή γνώμη αλλά κατά πάσα πιθανότητα την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές όλο και κάποια ανάρτηση ή ανακοίνωση θα έχει κάνει και θα έχει γίνει πάλι viral…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...