722
Ο Αδωνις Γεωργιάδης απαντά σε όσα απίθανα ακούστηκαν απο τον βουλευτή-ιατρό του κόμματος Νίκη μέσα στο κοινοβούλιο και όχι σε κάποια σελίδα αντιεμβολιαστών του Facebook | Υπουργείο Υγείας

Ο θάνατος του Σον Μπάρμπερ στη… Βουλή: Εκρηξη Γεωργιάδη από τις θεωρίες βουλευτή της Νίκης για τα εμβόλια

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 14:20
Ο Αδωνις Γεωργιάδης απαντά σε όσα απίθανα ακούστηκαν απο τον βουλευτή-ιατρό του κόμματος Νίκη μέσα στο κοινοβούλιο και όχι σε κάποια σελίδα αντιεμβολιαστών του Facebook
|Υπουργείο Υγείας

Ο θάνατος του Σον Μπάρμπερ στη… Βουλή: Εκρηξη Γεωργιάδη από τις θεωρίες βουλευτή της Νίκης για τα εμβόλια

Protagon Team Protagon Team 19 Ιανουαρίου 2024, 14:20

Σε σφοδρή σύγκρουση του υπουργού Υγείας, Αδωνι Γεωργιάδη, με τον βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης του κόμματος Νίκη, Νίκο Παπαδόπουλο, εξελίχθηκε η συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή την Παρασκευή -ανάμεσά τους και αυτή της βουλευτού του ΣΥΡΖΑ, Αθηνά Λινού,  για το θέμα των εμβολιασμών κατά της Covid-19 στα φαρμακεία (περισσότερα εδώ).

Απαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε αρχικά ότι πλέον πρέπει να φύγουμε από τη λογική των δόσεων για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και να γίνεται σε ετήσια βάση κατά το πρότυπο εκείνου της γρίπης.

«Το εμβόλιο κατά της Covid πρέπει να φύγει από τη λογική των δόσεων. Ο ιός θα μείνει εδώ, μεταλλάσσεται και οι προηγούμενες δόσεις δεν μας καλύπτουν απολύτως. Θα πρέπει κάθε χρόνο να κάνουμε το εμβόλιο κατά covid. Όχι την ίδια εποχή όπως της γρίπης αλλά κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου», είπε ο υπουργός Υγείας και ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα «ανέβει» και το νέο σποτ με «πρωταγωνίστρια» την καθηγήτρια, πρώην υπουργό  Υγείας Αναστασία Κοτανίδου, και στόχο την αύξηση των εμβολιασμών.

Στην απάντησή του ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε και στοιχεία για τους θανάτους από επιπλοκές Covid, τονίζοντας ότι  από τον Σεπτέμβριο  μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου στους 1.000 θανάτους ασθενών, εμβολιασμένοι με επικαιροποιημένη δόση ήταν μόλις δύο. «Οι  998 δεν είχαν εμβολιαστεί. Ενδεχομένως θα είχαμε σώσει εκατοντάδες ζωές», ανέφερε.

Οσον για την ένσταση της κυρίας Λινού για τη διενέργεια εμβολιασμών στα φαρμακεία, χωρίς πρώτα να υπάρξει κατάλληλη εκπαίδευση των φαρμακοποιών, ειδικά σε θέματα αλλεργίας,  ο κ. Γεωργιάδης ήταν σαφής:

«Ως προς τους φαρμακοποιούς, δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Μας έχουν ήδη παραδοθεί τα πρωτόκολλα εμβολιασμού σε φαρμακεία. Θα εκπαιδευτούν οι φαρμακοποιοί. Θα υπάρχει αναμονή μετά τον εμβολιασμό  μέσα στο φαρμακείο όπως στα εμβολιαστικά κέντρα. Δεν θα γίνεται ανεξέλεγκτα. Πρώτα θα συμφωνηθούν τα πρωτόκολλα. Αυτό θα εγκριθεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία. Η ασφάλεια των ανθρώπων είναι το πρωτεύον».

Αίσθηση κατα τα άλλα προκάλεσε και η αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα θητεία του κ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας, με την ευχή να είναι επιτυχής…

«Εύχομαι να είναι επιτυχής η θητείας στο υπουργείο Υγείας, όπως είναι πάντα βέβαια», ήταν ακριβής διατύπωση της κυρίας Λινού στις ευχές της προς τον κ. Γεωργιάδη, η οποία όπως ήταν επόμενο έγινε αμέσως αντικείμενο έντονου σχολιασμού στα social media και όχι μόνο για την αβρότητα…

.

Εκεί όμως που εξερράγη ο υπουργός Υγείας, ήταν στο άκουσμα της τοποθέτησης του βουλευτή της Νίκης,  ιατρού-χειρουργού στο επάγγελμα,  Νίκου Παπαδόπουλου ο οποίος με σαφείς υπαινιγμούς, επιχείρησε -όπως και πολλοί άλλοι «ειδικοί» συνομωσιολόγοι του Διαδικτύου- να συνδέσει τον αιφνίδιο θάνατο του επικοντιστή Σον Μπάρμπερ στα 29 του χρόνια, με τι άλλο, παρά το εμβόλιο της Covid! Αναρωτώμενος με νόημα αν είναι φυσιολογικός ο θάνατος του παγκόσμιου πρωταθλητή του Στίβου!

«Εγώ -παρατήρησε- ο υπουργός με αφορμή την επαγγελματική ιδιότητα του βουλευτή Παπαδόπουλου- είμαι ένα ταπεινός βιβλιοπώλης και όχι γιατρός χειρουργός όπως εσείς. Εχετε διαβάσει εσείς κάποια μελέτη ότι ο θάνατος του αθλητού συνδέεται με το εμβόλιο κατά της Covid; Λαϊκίζετε».

Και αφού επεσήμανε ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν μείωση των αιφνιδίων θανάτων τα τελευταία χρόνια, συνέχισε σε  έντονο ύφος στην απάντησή του για όσα απίθανα ειπώθηκαν εκ νέου (θυμηθείτε εδώ το προηγούμενο «χτύπημα» του κ. Παπαδόπουλου από το βήμα της Βουλής) απο τον βουλευτή-ιατρό του κόμματος Νίκη μέσα στο κοινοβούλιο και όχι σε κάποια σελίδα αντιεμβολιαστών του Facebook:

«Θα καταλάβετε πόσο τσαρλατάνοι είναι αυτοί που τα διακινούν στο Διαδίκτυο, δεν αναφέρομαι σε εσάς.[ Αλλά] όταν έρχεστε στη Βουλή, θα αφήνετε έξω τα συνωμοσιολογικά σας σενάρια και τους λαϊκισμούς».

Άδωνις: Ανοησίες το ότι υπήρξε οικονομική ζημία από τα εμβόλια κατά του covid | Ειδησεις | Pagenews.gr

Στη δευτερολογία του, ο βουλευτής της Νίκης (φωτογραφία πάνω) δεν έδειξε να πτοείται, λέγοντας ότι δικαιολογεί «το θράσος Γεωργιάδη», επειδή δεν είναι γιατρός, και κάνοντας λόγο για «Νεοδημοκρατικιστικό Ελλαδιστάν».

Η αναφορά του κ. Παπαδόπουλου προκάλεσε την «έκρηξη» του υπουργού που ανταπάντησε σε οξύ τόνο:

«Είναι θράσος που εγώ δεν έχω μελέτη και δεν είναι θράσος δικό σας να συνδέετε χθεσινό θάνατο χωρίς κανένα στοιχείο με το εμβόλιο. Είναι ντροπή.

»Θα έπρεπε να σας πάρουν πίσω το πτυχίο. Να έρχεσαι στη Βουλή και να αποδίδεις αίτιο θανάτου, αποδεικνύει ότι η σχέση σας με την επιστήμη είναι μηδενική. Και το κάνατε για τον πιο χυδαίο λόγο, για ψήφους. Ένας απλός δημαγωγός είστε! Καλό να κάνει πλάκα η ΝΙΚΗ, να πάρετε και καμιά ψήφο, γιατί όπως βλέπω τις δημοσκοπήσεις, πάτε για φούντο».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...