275
Τα ανάκτορα της τέως βασιλικής οικογένειας στο Τατόι | Intime

Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε προσβολή του ελληνικού λαού με το Τατόι!

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2021, 18:43
Τα ανάκτορα της τέως βασιλικής οικογένειας στο Τατόι
|Intime

Ο ΣΥΡΙΖΑ είδε προσβολή του ελληνικού λαού με το Τατόι!

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2021, 18:43

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «προσβολή που διέπραξε απέναντι στον ελληνικό λαό», με αφορμή την υποδοχή στο Μέγαρο Μαξίμου της βασίλισσας της Ισπανίας Σοφίας και όσα είπε ο Πρωθυπουργός για το Τατόι.

Τι είπε ο κ. Μητσοτάκης; Το εξής απλό: Προσκάλεσε τη μητέρα του βασιλιά Φιλίππου Στ’ της Ισπανίας, να τη συνοδέψει, στην επόμενη επίσκεψή της στην Αθήνα —στην οποία βρίσκεται συχνά—, στα παλαιά βασιλικά κτήματα του Τατοΐου, όπου η ίδια μεγάλωσε, ως μέλος της τότε ελληνικής βασιλικής οικογένειας (η Σοφία είναι κόρη του βασιλιά Παύλου και αδελφή του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου).

Ως γνωστόν η ελληνική Πολιτεία έχει προσπαθήσει να ανακαινίσει τα κτίρια που ως τώρα, μολονότι περιουσία του ελληνικού λαού, είχαν αφεθεί στη μοίρα τους.

Όμως σε όλο αυτό, η Κουμουνδούρου βρήκε κάτι το προσβλητικό, λες και μια πρόσκληση για ιδιωτική επίσκεψη ανοίγει ξανά ένα θέμα που έχει οριστικά κλείσει.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη της βασίλισσας της Ισπανίας στην Ελλάδα συμπεριφέρθηκε σε ό,τι αφορά στο Τατόι σαν να επρόκειτο για περιουσία που δεν ανήκει δικαιωματικά στον ελληνικό λαό.

» Όπως φαίνεται υπάρχει ακόμα μια πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας που δεν εννοεί να καταλάβει ότι το Τατόι και γενικά η περιουσία της τέως βασιλικής οικογένειας, που παρακολουθούσε τον θεσμό της μοναρχίας, δεν προσφέρεται για επίδειξη προσωπικών δημοσίων σχέσεων».

Προσέθεσε ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν γερή ιστορική μνήμη, η οποία δεν σβήνεται με εκατέρωθεν χαριτωμένες φιλοφρονήσεις. Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία – ως γνωστόν – είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...