220
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αγωνίζεται πάντα με τον αριθμό 11 | Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Ο Πούτιν έπαιξε ξανά χόκεϊ επί πάγου – και φυσικά η ομάδα του κέρδισε

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 21:07
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αγωνίζεται πάντα με τον αριθμό 11
|Sputnik/Alexei Druzhinin/Kremlin via REUTERS

Ο Πούτιν έπαιξε ξανά χόκεϊ επί πάγου – και φυσικά η ομάδα του κέρδισε

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2021, 21:07

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδειξε για μια ακόμη φορά την αγάπη του για το χόκεϊ επί πάγου συμμετέχοντας με την ομάδα του «Θρύλοι του Χόκεϊ» στον αγώνα της Νυχτερινής Λίγκας Χόκεϊ, που πραγματοποιείται στο Σότσι.

Ο Πούτιν μπήκε στο γήπεδο φορώντας μια κόκκινη φανέλα με τον αριθμό 11, που φοράει παραδοσιακά όταν συμμετέχει σε τέτοιους αγώνες.

Η ομάδα του «Θρύλοι του Χόκεϊ» νίκησε την εθνική της Νυχτερινής Λίγκας με 13-9. Ο ρώσος πρόεδρος έβαλε 8 γκόλ και ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ένα.

Εκτός από τον υπουργό, στον αγώνα μετείχαν γνωστοί παίκτες του χόκεϊ και άλλοι αξιωματούχοι, ενώ τον παρακολούθησε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χόκεϊ επί πάγου Ρενέ Φαζέλ.

Την προηγούμενη φορά που συμμετείχε σε φιλικό αγώνα της Νυχτερινής Λίγκας Χόκει επί πάγου ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου του 2019 στο παγοδρόμιο που είχε στηθεί στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Στα γκαλά-ματς της Νυχτερινής Λίγκας που πραγματοποιούνται στο Σότσι, ο ρώσος πρόεδρος συμμετείχε συστηματικά. Την τελευταία φορά μάλιστα ήταν τον Μάιο του 2019 (το 2020 δεν πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού).

Η Νυχτερινή Λίγκα Χόκεϊ ιδρύθηκε στις 15 Δεκεμβρίου του 2011 με πρωτοβουλία του ρώσου πρόεδρου και διάσημων ρώσων βετεράνων παικτών του χόκεϊ επί πάγου. Σκοπός της Λίγκας είναι η ανάπτυξη το χόκεϊ στη χώρα και η διοργάνωση αγώνων ερασιτεχνικών ομάδων του αθλήματος αυτού σε όλη την επικράτεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News