310
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φωτογραφίζεται με βετεράνους στον Τάφο του Αγνωστου Στρατιώτη, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας | Sputnik/Mikhail Metzel/Pool via REUTERS

Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία: «Θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά τα εθνικά μας συμφέροντα»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2021, 12:43
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φωτογραφίζεται με βετεράνους στον Τάφο του Αγνωστου Στρατιώτη, στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας
|Sputnik/Mikhail Metzel/Pool via REUTERS

Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία: «Θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά τα εθνικά μας συμφέροντα»

Protagon Team Protagon Team 9 Μαΐου 2021, 12:43

Η Ρωσία θα υπερασπίζεται πάντα «αποφασιστικά» τα εθνικά συμφέροντά της, τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια των εορτασμών που σηματοδοτούν τη σοβιετική νίκη επί των Ναζί, στην παραδοσιακή Παρέλαση της Ημέρας της Νίκης, που έγινε την Κυριακή στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

Στην 76η επέτειο του τέλους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, ο ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε στην «επιστροφή ρατσιστικών και ρωσοφοβικών ιδεολογιών» στον κόσμο.

Ο πρόεδρος Πούτιν μιλά στην Κόκκινη Πλατεία

«Η Ρωσία υπερασπίζεται ακατάπαυστα το διεθνές δίκαιο. Ταυτόχρονα θα υπερασπιστούμε αποφασιστικά τα εθνικά συμφέροντά μας και θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια του λαού μας», δήλωσε ενώπιον χιλιάδων στρατιωτικών.

Γυναίκες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων παρευλάνουν στην Κόκκινη Πλατεία

Ιδέες προερχόμενες από τον ναζισμό «επαναφέρονται στη μόδα», πρόσθεσε, ενώ «αρθρώνονται και πάλι λόγοι ρατιστικοί, περί εθνικής υπεροχής, αντισημιτισμού και ρωσοφοβίας. Ο σοβιετικός λαός σεβάστηκε τον ιερό όρκο του, υπερασπίστηκε την πατρίδα και απελευθέρωσε τις χώρες της Ευρώπης από τη φαιά πανούκλα».

Στην παρέλαση συμμετείχαν και τεθωρακισμένα

Περισσότεροι από 12.000 στρατιωτικοί, καθώς και 190 οχήματα και οπλικά συστήματα άρχισαν να παρελαύνουν στο τέλος της ομιλίας ενώπιον ενός κοινού αποτελούμενου από επισήμους και βετεράνους, γι’ αυτή την παραδοσιακή παρέλαση που σηματοδοτεί τη νίκη επί των Ναζί κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αεροσκάφη πετούν σε σχηματισμό πάνω από το Κρεμλίνο

Οι εορτασμοί της 9ης Μαΐου σε όλη τη Ρωσία, με στρατιωτικές παρελάσεις στις κύριες πόλεις, είναι  αφιερωμένη στα 20 εκατομμύρια Σοβιετικούς που σκοτώθηκαν στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Σύμφωνα με το δημόσιο ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Vtsiom, για το 69% των Ρώσων αυτή είναι η σημαντικότερη αργία της χρονιάς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...