245
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Νίκο Παππά κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στις 9 Ιουλίου | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Πιερρακάκης καταργεί τον Διαστημικό Οργανισμό του Παππά

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 15:02
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Νίκο Παππά κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στις 9 Ιουλίου
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ο Πιερρακάκης καταργεί τον Διαστημικό Οργανισμό του Παππά

Protagon Team Protagon Team 1 Αυγούστου 2019, 15:02

Ο Νίκος Παππάς το θεωρούσε κάτι σαν magnum opus της θητείας του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φιλοδοξούσε ότι θα γίνουμε συνεργάτες της ΝΑSA (εδώ) και έστελνε ο ίδιος ευχές με πυραύλους και διαστημικά λεωφορεία (εδώ). Ομως ο περίφημος Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, ο οποίος ιδρύθηκε το 2017 από τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και χρησιμοποιήθηκε ακόμα και για να… αποδείξει σχέδιο εμπρησμού στις φονικές φωτιές του περυσινού καλοκαιριού, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Στη θέση του θα δημιουργηθεί το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος, τι θα διαμορφώσει ο νέος υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, με τη μορφή ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

H αλλαγή έρχεται με το πολυνομοσχέδιο που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η Νέα Δημοκρατία από την Τρίτη (30/07) και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ρυθμίσεις για την κυβερνησιμότητα Δήμων και Περιφερειών και το άσυλο.

  • Διαβάστε εδώ το Αρθρο 60 – Σύσταση και λειτουργία του ΝΠΙΔ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ»

Το φιλόδοξο σχέδιο που είχε εκπονήσει ο κ. Παππάς τον Ιανουάριο του 2017 (εδώ) είχε τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, ενώ ο νέος φορές θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Ο κ. Πιερρακάκης και το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θα έχει την πλήρη εποπτεία του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος.

Το  2017, όταν είχε ιδρυθεί ο «Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός», πρόεδρος του οργανισμού είχε διοριστεί ο διακεκριμένος καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής, ο οποίος λίγο μετά αποχώρησε με καταγγελίες κατά της τότε ηγεσίας του υπουργείου (εδώ). Ο κ. Κριμιζής αποτελεί σήμερα άμισθο συμβούλο του κ. Πιερρακάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...