452
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το πρωί στον ΣΚΑΪ, μιλώντας στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου | SKAI/WebTV

Ο Μητσοτάκης σκέφτεται την άρση των εμπάργκο – ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2018, 09:55
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του το πρωί στον ΣΚΑΪ, μιλώντας στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου
|SKAI/WebTV

Ο Μητσοτάκης σκέφτεται την άρση των εμπάργκο – ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά

Protagon Team Protagon Team 17 Δεκεμβρίου 2018, 09:55

Ηταν λίγο μετά τις 9.10 π.μ. της Δευτέρας όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο κτίριο του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» όπου νωρίτερα, είχε σημειωθεί η ισχυρή έκρηξη βόμβας προκαλώντας σοβαρότατες ζημιές.

«Ερχομαι εδώ κατ’ αρχάς για να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στους εργαζόμενους του ΣΚΑΪ και της “Καθημερινής”» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται. Θέλω και να ζητησω επιτέλους να βρουν τους δράστες με αυτά τα φαινόμενα τρομοκρατίας. o οποίος ζήτησε την άμεση σύλληψη των δραστών. «Εχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Ελληνικής Αστυνομίας» είπε, για να προσθέσει ωστόσο την ανοχή που έχει επιδείξει η κυβέρνηση στη βία, είτε τη χαμηλής είτε τη υψηλής έντασης, όπως ήταν η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

Στην παρατήρηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Οικονόμου ότι ο ΣΚΑΪ είχε στοχοποιηθεί και λόγω του κυβερνητικού εμπάργκο που επιβλήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το περασμένο καλοκαίρι, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να δώσει συνέχεια.

Παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχει πόλωση και τοξικό πολιτικό κλίμα που δημιουργήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης και φαίνεται πως «έχει παρενέργειες».

Στη συνέχεια συμφώνησε ότι πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση. «Αυτό που έχει σημασία σήμερα είναι να πέσουν οι τόνοι να μη ρίξουμε άλλο νερό στον μύλο της πόλωσης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος φάνηκε να είναι ανοιχτός στην επανεξέταση της τακτικής των εμπάργκο προς τηλεοπτικούς σταθμούς και άλλα ΜΜΕ. Αυτό έχει ξεχωριστή σημασία καθώς και η Νέα Δημοκρατία έχει αποκλείσει τα στελέχη της από τα πάνελ της ΕΡΤ.

«Ας τα ξαναδούμε αυτά τα πράγματα με καθαρό μυαλό», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος βέβαια βέβαια μίλησε για σαφείς ευθύνες της κυβέρνησης. «Το κλίμα της ακραίας πόλωσης, της ακραίας στοχοποίησης δεν το καλλιεργήσαμε εμείς άλλοι το καλλιέργησαν», είπε, για να προσθέσει ότι αυτές «είναι ώρες περίσκεψης».

«Ας κάνουμε όλοι να κάνουμε ένα βήμα πίσω και ας δούμε πώς θα τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα», ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ουσιαστικά άφησε ανοιχτό ένα παράθυρο για ενδεχόμενη επιστροφή της ΝΔ στα στούντιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Αγνωστο βέβαια τι θα κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που παρά τις δραματικές στιγμές, κράτησαν και πάλι αποστάσεις από τον ΣΚΑΪ, ακόμα και έπειτα από ένα τρομακτικό βομβιστικό χτύπημα όπως αυτό που σημειώθηκε στις 2.37 π.μ. της Δευτέρας.

Χαρακτηριστικό το στάσης του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ήταν το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ναι μεν βγήκε τηλεφωνικά στον ΣΚΑΪ για να εκφράσει την καταδίκη του στην επίθεση (σπάζοντας το εμπάργκο) αλλά ζήτησε να μην «εργαλειοποιείται» η επίθεση για πολιτικούς λόγους.

Επίσης χαρακτηριστική η απουσία του αρμόδιου για τα ΜΜΕ κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου από τον τόπο της επίθεσης.

Ο δε υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, αφού καταδίκασε την επίθεση στον ΣΚΑΪ πρόσθεσε και αυτός  τη λέξη «εργαλειοποίηση».

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...