272
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας | Menelaos Myrillas / SOOC

Μητσοτάκης: «Θα καθαρίσω τα Εξάρχεια»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2017, 20:43
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας | Menelaos Myrillas / SOOC

Μητσοτάκης: «Θα καθαρίσω τα Εξάρχεια»

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2017, 20:43

«Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία. Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να πω το ίδιο για τους πολιτικούς προϊστάμενους της», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha.

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στην κυβέρνηση «αδυναμία» να παρέμβει για να αντιμετωπίσει τον «κύκλο των αντιεξουσιαστών», προσθέτοντας πως «η Αστυνομία αν είχε πολιτική εντολή και κατεύθυνση θα μπορούσε να “καθαρίσει” τα Εξάρχεια».

Δήλωσε ότι ως πρωθυπουργός «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια», ότι θα καταργηθεί ο νόμος Παρασκευόπουλου και ότι θα φτιαχτεί τουλάχιστον μία φυλακή υψίστης ασφαλείας.

O  κ. Μητοτάκης επιτέθηκε και στον Πρωθυπουργό τον οποίο κατηγόρησε πως δεν διαθέτει πραγματικό σχέδιο για το μέλλον. Μιλώντας για τις αλλαγές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, ανέφερε πως «το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΝΔ ήταν ότι ήταν ταυτισμένο κόμμα με αυτό που πολλοί λένε το ‘παλιό’».

«Η ΝΔ», συνέχισε, «έχει προσφέρει πολλά, έχει κάνει και τα λάθη της. Εμείς έχουμε κάνει γενναία αυτοκριτική και έχουμε αλλάξει πολλά στη ΝΔ». «Η κυβέρνησή μου θα περιλαμβάνει και αρκετούς εξωκοινοβουλευτικούς», είπε, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα, μεταξύ άλλων, ότι «απαξίωσε και την έννοια της ‘πολιτικής ανανέωσης’».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ δεν θα ζητούσε εκλογές αν δεν ήταν απολύτως πεπεισμένη ότι είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει ξεκάθαρο σχέδιο που περιλαμβάνει όπως ανέφερε προσέλκυση επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι θέλει να μειώσει φορολογικούς συντελεστές και πως είναι διατεθειμένη να μειώσει δαπάνες και να εξορθολογίσει το κράτος.

Στο ερώτημα αν αυτό που εννοεί είναι πως οι μόνοι που υπάρχει περίπτωση να απολυθούν είναι αυτοί που προσλαμβάνονται ή μονιμοποιούνται παράνομα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε καταφατικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...