367
|

O Λοβέρδος μιλάει για «στοίχημα του ΠΑΣΟΚ» (όχι του ΚΙΝΑΛ)

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 11:47

O Λοβέρδος μιλάει για «στοίχημα του ΠΑΣΟΚ» (όχι του ΚΙΝΑΛ)

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2021, 11:47

Με άρθρο του στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο τέως πια κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος συνέχισε τις παρεμβάσεις του σχετικά με την πορεία του κόμματος και του χώρου.

Χωρίς να αναφέρεται στην Φώφη Γεννηματά, η οποία, ως γνωστόν, τον έπαψε ξαφνικά από τη θέση που κατείχε εδώ και πεντέμισι χρόνια, ο κ. Λοβέρδος επανέρχεται στον μαξιμαλιστικό στόχο του υπερδιπλασιασμού των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ (την ώρα που οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν καθηλωμένο σε ποσοστά λίγο πάνω από το 6%).

Επίσης ασκεί κριτική στην αντιπολίτευση, γενικά. «Η αντιπολίτευση που περιμένει την κυβέρνηση να αρθρώσει Α για να λαρυγγίσει από την πλευρά της Ω είναι τόσο εύκολη όσο και άχρηστη και επικίνδυνη για τους πολίτες», γράφει χαρακτηριστικά, χωρίς πάντως να αναφέρεται συγκεκριμένα στην αντιπολίτευση που ασκεί το ΚΙΝΑΛ.

Γράφει πάντως με νόημα πως «η δεσπόζουσα θέση που κατοχύρωσε το ΠΑΣΟΚ μετά τη Μεταπολίτευση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατά κυριολεξία μονοπώληση του πεδίου των μεταρρυθμίσεων. Σήμερα από τη θέση της αντιπολίτευσης που μας έχει τάξει το εκλογικό σώμα, έχουμε δυνατότητα και συγχρόνως υποχρέωση να προβάλουμε, να τιμήσουμε ή έστω να μην καταστρέψουμε το μεταρρυθμιστικό DNA της παράταξής μας στις δεκαετίες που έρχονται»

Σε κάθε περίπτωση πιο ενδιαφέρον στο άρθρο του κ. Λοβέρδου ωστόσο έχει η διαρκής επίκληση του ΠΑΣΟΚ —είτε ως συνοδευτικό του ΚΙΝΑΛ είτε μόνο του.

Γράφει:

«Στον ενεστώτα χρόνο ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται μεγάλη άνεση με τον κ. Τσίπρα ακριβώς γιατί ο δεύτερος διαλέγει, όπως πάντα, τον δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Οσο όμως αυτοί οι δύο βολεύονται μεταξύ τους, ο πολίτης περιμένει.

Σε αυτό το αίτημα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πρέπει να ανταποκριθεί. Για να το πετύχει αυτό βασική προϋπόθεση είναι να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας ως κόμματος του Κέντρου, της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας, ώστε να αποτελέσουμε τη μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η κοινωνία και που θα κάνει ξανά την παράταξή μας μεγάλη. Με τη δύναμη του παραδείγματος: Ας αναλογιστεί ο καθένας από εμάς τι θέλουμε σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό. Κοκορομαχίες δίχως αύριο ή ουσιαστική συμβολή στην επιτάχυνσή του;

Αυτό είναι το καθολικό αίτημα της κοινωνίας και αυτό είναι το στοίχημα που το ΠΑΣΟΚ δεν δικαιούται να χάσει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...