425
Ο υπέρβαρος Κιμ έχασε λίγο λίπος, λέει ο καρπός του αριστερού χεριού του με το ακριβό ρολόι. Είναι άρρωστος ή μήπως κάνει κούρα αδυνατίσματος; | CreativeProtagon

Eίναι άρρωστος ή κάνει δίαιτα; Το αίνιγμα με τον Κιμ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 15:39
Ο υπέρβαρος Κιμ έχασε λίγο λίπος, λέει ο καρπός του αριστερού χεριού του με το ακριβό ρολόι. Είναι άρρωστος ή μήπως κάνει κούρα αδυνατίσματος;
|CreativeProtagon

Eίναι άρρωστος ή κάνει δίαιτα; Το αίνιγμα με τον Κιμ

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 15:39

Επανεμφανίσθη Κιμ Γιόνγκ-ουν στο προσκήνιο, και εγένετο παγκόσμιος σάλος! Και αυτό, μόνο και μόνο επειδή το εξειδικευμένο στα βορειοκορεατικά θέματα αμερικανικό σάιτ NK News, το οποίο εδρεύει στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, τον βρήκε αισθητά αδυνατισμένο σε σχέση με πέρσι.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κιμ είχε εξαφανιστεί από το προσκήνιο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος, κατά κάποιον τρόπο ακολουθώντας τα ίχνη του φίλου του, του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ύστερα από την ήττα του στις προεδρικές εκλογές. Οπως ο Τραμπ, έτσι και ο Κιμ, ξαφνικά έπαψε να απασχολεί τα media. Ομως τώρα επανέκαμψαν και ο Κιμ και το ενδιαφέρον.

«Σημαντικό είναι το βάρος που έχασε» γνωμάτευσαν οι παράγοντες του NK News, και δημοσίευσαν φωτογραφίες για να αποδείξουν το αληθές του ισχυρισμού τους.

Ο τύραννος της Βορείου Κορέας περιβάλλεται από αχλύ μυστηρίου, εντέχνως φιλοτεχνηθείσα επί σειρά ετών από τους αυλικούς τού δήθεν σοσιαλιστικού καθεστώτος. Ετσι ακόμη και η ηλικία του είναι ομιχλώδες θέμα: «λέγεται» ότι είναι 37 πολύ παχουλών Μαΐων, οι οποίοι τώρα φαίνεται ότι απηλλάγησαν από μερικά λίπη.

Η ανοιξιάτικη απουσία του Κιμ από το προσκήνιο διήρκεσε τρεις εβδομάδες και προκάλεσε φήμες ότι ο νεαρός δικτάτορας είχε αρρωστήσει σοβαρά ύστερα από εγχείρηση καρδιάς. Μάλιστα υπήρξαν και αναφορές ότι πέθανε. Αφού εμφανίστηκε, οι ειδικοί είπαν ότι φρόντισε να απομονωθεί για να μην κολλήσει κορονοϊό. Ομως παρατήρησαν ότι έχασε και βάρος.

Αποδεικτικό στοιχείο είναι το μεγαλύτερο σφίξιμο του λουριού όχι στον λαιμό του λαού, αλλά στον καρπό του Κιμ. Το λουρί, αν και πιο σφιγμένο πάνω στο λίπος του απογόνου του επαναστατικού Οίκου των Κιμ, είναι γερό και εξακολουθεί να συγκρατεί με αυταπάρνηση ένα ρολογάκι αξίας 12.000 δολαρίων.

Ο καρπός και το λουρί του ρολογιού του Κιμ φωτογραφημένα σε διάφορες χρονικές στιγμές αποδεικνύουν το αδυνάτισμα λέει το NK News

Ως δεδομένα που είναι σχετικώς γνωστά ή κάπως πιθανολογούνται και τα οποία αφορούν τον Κιμ παρατίθενται το συστηματικό κάπνισμα και το υπερβολικό βάρος σε σχέση με το μπόι του (κυριολεκτικώς μιλώντας). Πέρσι οι νοτιοκορεάτες κατάσκοποι είχαν υπολογίσει τα κιλά του περί τα 140.

Οι νέες φωτογραφίες εγείρουν το εξής ερώτημα: ο Κιμ «λιώνει» από κάποια κακιά αρρώστια και αδυνατίζει ή απλώς έκανε δίαιτα; Η εκδοχή ότι πεθαίνει της πείνας εξ ανάγκης, όπως ο λαός της Βόρειας Κορέας, απορρίπτεται ως κακόβουλη προπαγάνδα και σκέτη μεταφυσική.

Ως γνωστόν, η Βόρεια Κορέα μαστίζεται από έλλειψη τροφίμων και από νέα οικονομική κρίση, η οποία προκλήθηκε από τη συντριβή του διμερούς εμπορίου της με την Κίνα λόγω της πανδημίας. Καταστάσεις που «πάτησαν» πάνω στο μόνιμο πρόβλημα βέβαια, αυτό των διεθνών κυρώσεων για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...