322
Η Τάνιτ Κοχ, σε παλαιότερη φωτογραφία της, στα πιεστήρια της Bild | EPA/MICHAEL KAPPELER

Την πρώην διευθύντρια της Bild προσέλαβε ο Λάσετ για να βελτιώσει την εικόνα του

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 14:01
Η Τάνιτ Κοχ, σε παλαιότερη φωτογραφία της, στα πιεστήρια της Bild
|EPA/MICHAEL KAPPELER

Την πρώην διευθύντρια της Bild προσέλαβε ο Λάσετ για να βελτιώσει την εικόνα του

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουνίου 2021, 14:01

Ο Αρμιν Λάσετ δεν τα πάει τόσο καλά στο «γυαλί» και στα social media, για αυτό ζήτησε εξωτερική βοήθεια από κάποια που ξέρει καλά τι ζητούν τα ΜΜΕ από έναν πολιτικό.

Ο υποψήφιος για την καγκελαρία προσέλαβε την πρώην διευθύντρια της Bild, Τάνιτ Κοχ, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα του, ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Ο 60χρονος ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών δεν έχει πείσει ακόμα τους γερμανούς ψηφοφόρους για την ικανότητά του να πάρει τη θέση της Ανγκελα Μέρκελ και ζήτησε βοήθεια από την έμπειρη δημοσιογράφο.

Η 43χρονη Κοχ, που διηύθηνε την Βild μόνο για δύο χρόνια, θα συντονίζει την επικοινωνιακή εκστρατεία του κόμματος από τα κεντρικά του γραφεία στο Βερολίνο, ενώ μία από τις προτεραιότητές της θα είναι η βελτίωση της παρουσίας του Λάσετ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου κατά γενική ομολογία χωλαίνει, αλλά και στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, όπου θεωρείται «βαρετός».

Τελευταία βέβαια, έχει κερδίσει πόντους στις δημοσκοπήσεις και πλέον τον χωρίζει μόλις 1% από την δημοφιλή αρχηγό των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία εξακολουθεί να έρχεται πρώτη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων για το αξίωμα της καγκελαρίου, με ποσοστό 21% (πτώση τριών μονάδων). Ο Λάσετ ανέβηκε στο 20%, μετά και τη μεγάλη νίκη του κόμματός του στο κρατίδιο της Σαξονίας-Ανχαλτ.

Ο Αρμιν Λάσετ δεν θεωρείται ιδιαίτερα «τηλεοπτικός»

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, αν γίνονταν αύριο εκλογές, ο χριστιανοδημοκρατικός συνασπισμός CDU/CSU θα ερχόταν στην πρώτη θέση με 27% (αύξηση 2%) έναντι 22% των Πρασίνων (πτώση 2%). Στα ίδια επίπεδα σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, παραμένουν το σοσιαλδημοκρατικό SDP και το φιλελεύθερο FP, με 14% το καθένα, ενώ η ακροδεξιά AfD περιορίζεται στο 9% και το αριστερό κόμμα Die Linke στο 6%.

Η Τάνιτ Κοχ με την Ανγκελα Μέρκελ και την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, το 2016 – EPA/CLEMENS BILAN

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...