308
Ο Ρόμπερτ Πάουελ έγινε παγκοσμίως γνωστός ως «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» |

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στη Σαλαμίνα για γυρίσματα

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 16:43
Ο Ρόμπερτ Πάουελ έγινε παγκοσμίως γνωστός ως «Ιησούς από τη Ναζαρέτ»
|

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» στη Σαλαμίνα για γυρίσματα

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 16:43

Ο Ρόμπερτ Πάουελ έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσα από τον ρόλο του Ιησού στο αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Οπως συμβαίνει στη χώρα μας αλλά και αλλού, πολλοί είχαν πέσει θύματα της δοξασίας ότι έκτοτε εξαφανίστηκε, κυνηγημένος από την «κατάρα του Χριστού», που κατατρέχει όσους ηθοποιούς τολμήσουν να υποδυθούν τον συγκεκριμένο ρόλο.

Στην πραγματικότητα, ο 74χρονος σήμερα Πάουελ, έχει στο ενεργητικό του μία θεαματική καριέρα πίσω από τις κάμερες, ως η φωνή σε μερικές από τις σπουδαιότερες παραγωγές ντοκιμαντέρ του BBC. Οπως αναφέρει μάλιστα δημοσίευμα της lifo.gr, σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου ο Ρόμπερτ Πάουελ, θα βρίσκεται στη Σαλαμίνα, για γυρίσματα για τη νέα ταινία του σκηνοθέτη Φώτη Κωνσταντινίδη.

O βρετανός ηθοποιός θα γυρίσει μερικές σκηνές για το νέο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη και σεναριογράφου. Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Τζο, πιλότου της  Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας RAF (Royal Air Force), το αεροσκάφος του οποίου καταρρίφθηκε τον Οκτώβριο του 1944 στη Σαλαμίνα.

Το υλικό της ταινίας είναι αποτέλεσμα έρευνας των εκπαιδευτικών Βάσως Θεοδωρακοπούλου και Στέλιου Καθαρού, που από το 2002 συγκέντρωναν στοιχεία και προσωπικά αντικείμενα του βρετανού πιλότου, προκειμένου η περιπέτειά του να αποδοθεί στην ταινία με κάθε λεπτομέρεια.

Με τον Φράνκο Τζεφιρέλι στα γυρίσματα του «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, το πρόσωπο του οποίου έχει ταυτιστεί παγκοσμίως με τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ», έχει πει στο παρελθόν πως μετά από αυτόν τον ρόλο δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος. Μετά την προβολή της υπερπαραγωγής του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο ίδιος προσπάθησε να χρησιμοποιήσει το όνομά του στο Χόλιγουντ αλλά οι περισσότεροι σκηνοθέτες δίστασαν να του δώσουν κάποιον διαφορετικό ρόλο. Και κάπου εκεί, στράφηκε στο BBC, δανείζοντας την ομολογουμένως θεϊκή φωνή του σε πολλές παραγωγές.

Με τον Φώτη Κωνσταντινίδη συνδέεται με προσωπική φιλία και είχαν συνεργαστεί ξανά το 2015, για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Creta Divina».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...