308
Το «My Way» του Σινάτρα θεωρείται ακόμη, μισόν αιώνα μετά την κυκλοφορία του, το πιο ταιριαστό τραγούδι για μια κηδεία | Facebook

Φρανκ Σινάτρα, Ρόμπι Γουίλιαμς και Εντ Σίραν οι πιο… περιζήτητοι στις κηδείες

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 13:25
Το «My Way» του Σινάτρα θεωρείται ακόμη, μισόν αιώνα μετά την κυκλοφορία του, το πιο ταιριαστό τραγούδι για μια κηδεία
|Facebook

Φρανκ Σινάτρα, Ρόμπι Γουίλιαμς και Εντ Σίραν οι πιο… περιζήτητοι στις κηδείες

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 13:25

Εσείς πως θα αποχαιρετούσατε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάντως, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, τα τραγούδια του Εντ Σίραν, του Ρόμπι Ουίλιαμς και του Φρανκ Σινάτρα είναι τα πιο δημοφιλή κομμάτια σε κηδείες.

Συγκεκριμένα, το τραγούδι του Φρανκ Σινάτρα «My Way» βρίσκεται στην κορυφή της (μακάβριας) λίστας του μεγαλύτερου γραφείου κηδειών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Co-op Funeralcare, φέτος, για πρώτη φορά από το 2002 στη λίστα αυτή δεν υπάρχουν παραδοσιακοί θρησκευτικοί ύμνοι που συνοδεύουν συνήθως τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Στις πρώτες θέσεις των επιλογών και συγκεκριμένα στο Νο 6, βρίσκεται ακόμα το τραγούδι που έγραψε ο Εντ Σίραν για τη γιαγιά του με τίτλο «Supermarket Flowers», όπως και το «You Raise Me Up» των Westlife που ακολουθεί στο Νο8 .

Δημοφιλή επίσης κομμάτια σε κηδείες είναι τα «Stairway To Heaven» των Led Zeppelin, το «Bat Out Of Hell» του Meat Loaf και το «Angels» του Ρόμπι Γουίλιαμς, «το πιο δημοφιλές ποπ κομμάτι κηδειών», όπως αναφέρει η έρευνα.

«Αυτό που θέλουν οι άνθρωποι πιο πολύ από όλα σε μια κηδεία είναι ένα τραγούδι που να περιέχει το προσωπικό και οικείο στοιχείο» δήλωσε στον Guardian ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι που έχουν χάσει ένα αγαπημένο τους πρόσωπο θέλουν να το αποχαιρετίσουν με το σάουντρακ της ζωής τους, γεγονός που τους βοηθάει να το θρηνήσουν αλλά και να το θυμούνται. Η μουσική είτε είναι θρησκευτική είτε όχι, είναι σημαντικό κομμάτι μιας κηδείας».

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

1. «My Way» – Φρανκ Σινάτρα

2. «Time to Say Goodbye» – Αντρέα Μποτσέλι και Σάρα Μπράιτμαν

3. «Over The Rainbow» – Ιβα Κάσιντι

4. «Wind Beneath My Wings» – Μπέτι Μίντλερ

5. «Angels» – Ρόμπι Ουίλιαμς

6. «Supermarket Flowers» – Εντ Σίραν

7. «Unforgettable» – Νατ Κινγκ Κόουλ

8. «You Raise Me Up» – Westlife

9. «We’ll Meet Again» – Βέρα Λιν

10. «Always Look on the Bright Side of Life» – Ερικ Αϊντλ / Μonty Python

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...