311
O γενναίος Σπάικ, 23 ετών αλλά ακμαίος, ποζάρει δίπλα στο βραβείο του | GUINNESS WORLD RECORDS

Ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο είχε εγκαταλειφθεί σε πάρκινγκ το 2009

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 19:18
O γενναίος Σπάικ, 23 ετών αλλά ακμαίος, ποζάρει δίπλα στο βραβείο του
|GUINNESS WORLD RECORDS

Ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο είχε εγκαταλειφθεί σε πάρκινγκ το 2009

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 19:18

Ενας σκύλος που είχε βρεθεί εγκαταλειμμένος σε πάρκινγκ σουπερμάρκετ έγινε κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Γκίνες, καθώς αναδείχθηκε ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος στον κόσμο.

Το ημίαιμο Τσιουάουα με το όνομα Σπάικ, που είναι 23 ετών και ζει στο Κάμντεν του Οχάιο, «υιοθετήθηκε» από τη Ρίτα Κίμπαλ και την οικογένειά της αφότου βρέθηκε σε «σοβαρά παραμελημένη» κατάσταση, τον Αύγουστο του 2009.

Η Κίμπαλ είπε ότι, παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο σκύλος, μόλις άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου «ο Σπάικ πήδηξε αμέσως μέσα και κάθισε στο κάθισμα, σαν να ήξερε πού πηγαίναμε. Ηταν γραφτό να γίνει».

Χρόνια αργότερα, ο σχεδόν τυφλός και βαρήκοος Σπάικ έχει συνηθίσει τη ζωή με την οικογένειά του, ξυπνάει στις 7 το πρωί τις περισσότερες ημέρες και επισκέπτεται τα ζώα –άλογα, αγελάδες και γάτες– στη φάρμα της οικογένειας .

Εχει επίσης αποδείξει ότι είναι μαχητής, καθώς έχει επιβιώσει από πολλαπλές επιθέσεις άλλων ζώων, παρά το γεγονός ότι κάθε φορά οι πιθανότητες επιβίωσης ήταν λίγες, έγραψε ο Telegraph.

Η Κίμπαλ σκέφτηκε για πρώτη φορά ότι ο σκύλος της θα μπορούσε να είναι κάτοχος του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες (GWR) αφού παρακολούθησε ένα επεισόδιο του Τζίμι Φάλον στο οποίο εμφανιζόταν η φωτογραφία ενός πρώην νικητή του GWR για τον γηραιότερο εν ζωή σκύλο, ο οποίος ήταν νεότερος από τον Σπάικ.

Είπε ότι το να βλέπει τον σκύλο της να λαμβάνει αυτή τη διάκριση είναι μια απόδειξη της θετικής φύσης του. «Οι περισσότεροι από την οικογένειά μας γνώριζαν ότι ο Spike ήταν γέρος, αλλά (δεν) ήξεραν ότι είχε την ευκαιρία να γίνει ο γηραιότερος στον κόσμο» είπε.

«Τώρα που είναι κάτοχος (του τίτλου των ρεκόρ Γκίνες), τον βλέπουν σαν διασημότητα. Δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έζησε τόσο πολύ. Πιστεύω ότι είναι ακόμα εδώ επειδή, αφού είχε μια τόσο φριχτή ζωή στην αρχή, κάνει το καλύτερο δυνατό καθημερινά και τώρα, στα τελευταία του χρόνια, ανταμοίβεται γι’ αυτό».

Ο τίτλος απονεμήθηκε στον Σπάικ στις 7 Δεκεμβρίου 2022.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...