159
Ο Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την ατζέντα του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ | REUTERS/Umit Bektas

Ο Ερντογάν συνδύασε το Αιγαίο, τα γεωτρύπανα και το… Κουρδιστάν

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 21:10
Ο Ερντογάν δείχνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί την ατζέντα του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
|REUTERS/Umit Bektas

Ο Ερντογάν συνδύασε το Αιγαίο, τα γεωτρύπανα και το… Κουρδιστάν

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2022, 21:10

Λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε μία δήλωση που αφορά το Αιγαίο, το οποίο μάλιστα συνέδεσε με τα τουρκικά συμφέροντα στη Συρία, δηλαδή στην περιοχή της τουρκοσυριακής μεθορίου και του λεγόμενου συριακού Κουρδιστάν, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη Μεσόγειο.

«Θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις ώστε να ολοκληρώσουμε τον διάδρομο ασφαλείας που δημιουργήσαμε στα σύνορα με τη Συρία. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο» είπε ο Ερντογάν έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου του.

«Με τα τέσσερα γεωτρύπανα και τα δύο σεισμογραφικά της η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις δραστηριότητές της τόσο στη Μαύρη Θάλασσα όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, δίχως διακοπή» ανέφεραν οι δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις από την Τουρκία. «Η Τουρκία δεν δίστασε και δεν θα διστάσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε ο τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...