417
O Ντένις Ρόντμαν στη συνέντευξή του από τη Σιγκαπούρη | CNN

Ο Ντένις Ρόντμαν έκλαψε για τη σύνοδο Κιμ και Τραμπ: «Είμαι τόσο ευτυχισμένος»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2018, 09:25
O Ντένις Ρόντμαν στη συνέντευξή του από τη Σιγκαπούρη
|CNN

Ο Ντένις Ρόντμαν έκλαψε για τη σύνοδο Κιμ και Τραμπ: «Είμαι τόσο ευτυχισμένος»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2018, 09:25

Είναι μια περίεργη φιγούρα στο περιθώριο της ιστορικής συνάντησης της Σιγκαπούρης μεταξύ Κιμ Γιονγκ-Ουν και Ντόναλντ Τραμπ. Ομως ο ρόλος του ως μοναδικού αμερικανού συνομιλητή του Κιμ στα χρόνια της απόλυτης απομόνωσης της Πιονγιάνγκ, έκανε τον Ντένις Ρόντμαν μια φιγούρα όχι μόνο περίεργη, αλλά διακριτή και ξεχωριστή– άλλωστε ο πρώην αστέρας του ΝΒΑ ήταν και αυτός παρών στη Σιγκαπούρη, για να συνδράμει αν χρειαστεί στις συνομιλίες.

Οχι ότι χρειάστηκε, Κιμ και Τραμπ φάνηκε να έχουν βρει ένα κοινό πεδίο συνεννόησης, ίσως να μοιράζονται και ίδιες αντιλήψεις. Αλλά σε κάθε περίπτωση ο Ρόντμαν έδωσε το δικό του στίγμα σε αυτή την όντως ιστορικής σημασίας σύνοδο: οι δύο ηγέτες είχαν μόλις αλλάξει φιλοφρονήσεις στο ξενοδοχείο «Capella» όταν ο Ρόντμαν, φίλος τόσο του Κιμ όσο και του Τραμπ, εμφανίστηκε στο CNN.

Μιλώντας στον Κρις Κουόμο, ο Ρόντμαν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ούτε τη συγκίνησή του ούτε την εγωμανία του. Με δάκρυα στα μάτια είπε ότι ήταν αυτός που είχε προβλέψει ότι μια τέτοια σύνοδο θα μπορούσε να συμβεί, μολονότι αυτή φαινόταν απίθανη σε όλους μέχρι και πριν από λίγους μήνες.

Ο 57χρονος βετεράνος του μπάσκετ φορούσε το καπελάκι με το σύνθημα του Τραμπ «Make America Great Again» και θυμήθηκε την κριτική και τις απειλές που είχε δεχθεί όταν έκανε τις αμφιλεγόμενες επισκέψεις του στην Πιονγιάνγκ ως καλεσμένος του βορειοκορεάτη δικτάτορα. «Είχα πει σε όλους ότι η πόρτα θα ανοίξει» σχολίασε.

Και σε πιο δραματικό τόνο συνέχισε: «Είναι καταπληκτικό, καταπληκτικό, καταπληκτικό… Οταν τα έλεγα αυτά, όταν επέστρεφα, είχα λάβει πάρα πολλές απειλές κατά της ζωής μου. Εγώ πίστευα στη Βόρειο Κορέα και δεν μπορούσα ούτε να πάω σπίτι μου, έπρεπε να κρυφτώ για 30 ημέρες… Δεν μπορούσα να πάω ούτε στο σπίτι μου… 

» Αλλά, αδελφέ μου, κράτησα το κεφάλι ψηλά. Ηξερα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν. Το ήξερα και ήμουν ο μόνος. Δεν είχα κανέναν να με ακούσει, ή να με συναντήσει. Και έλαβα όλες αυτές τις σφαίρες, όλα αυτά. Αλλά στέκομαι ακόμα. Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για όλους, για τη Σιγκαπούρη, το Τόκιο, την Κίνα, όλους. Είναι μια σπουδαία ημέρα και είμαι εδώ για να το δω. Είμαι τόσο ευτυχισμένος».

Ο πέντε φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ υπήρξε από τους ελάχιστους δυτικούς που συνάντησαν τον Κιμ, και είχαν τη δυνατότητα να τον αποκαλούν φίλο τους. Περιγράφοντας τις συναντήσεις του με τον Κιμ, ο Ρόντμαν είπε: «Είναι περισσότερο σαν μεγάλο παιδί, μολονότι είναι μικρόσωμος. Θέλει να έρθει στην Αμερική. Θέλει να χαρεί τη ζωή του».

Ο Ρόντμαν προσέθεσε ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε προσπαθήσει να μεταφέρει αυτά τα μηνύματα προς τον Μπαράκ Ομπάμα αλλά δεν είχε πρόσβαση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...