418
O Ντόναλντ Τραμπ (στο φόντο) φαίνεται ότι προετοιμάζει τον νεαρό Μπάρον για τον πολιτικό στίβο | Reuters/ CreativeProtagon

Ο Μπάρον Τραμπ κάνει πολιτικό ντεμπούτο στη Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2024, 14:57
O Ντόναλντ Τραμπ (στο φόντο) φαίνεται ότι προετοιμάζει τον νεαρό Μπάρον για τον πολιτικό στίβο
|Reuters/ CreativeProtagon

Ο Μπάρον Τραμπ κάνει πολιτικό ντεμπούτο στη Φλόριντα

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2024, 14:57

Ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται ότι δημιουργεί τη δική του πολιτική δυναστεία. Ο Μπάρον Τραμπ, το μικρότερο παιδί του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, διορίστηκε ως εκπρόσωπος στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών τον ερχόμενο Ιούλιο, όπου θα βοηθήσει να κατοχυρωθεί η υποψηφιότητα του πατέρα του για την προεδρία στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Μπάρον, ο οποίος μέχρι τώρα είχε μείνει μακριά από τα πολιτικά φώτα, έκλεισε τα 18 τον Μάρτιο και τελειώνει το σχολείο αυτό το καλοκαίρι, γράφουν οι Times.

«Ηρθε ο ίδιος σε εμάς και εξέφρασε ενδιαφέρον να γίνει εκπρόσωπος», είπε ο Εβαν Πάουερ, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της Φλόριντα. «Η συμμετοχή του επικυρώθηκε το Σάββατο (4 Μαΐου)».

Η προεκλογική ομάδα του Τραμπ αρνήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του Μπάρον. Στο συνέδριο, που θα γίνει στο Μιλγουόκι, θα ζητηθεί από τους αντιπροσώπους να επικυρώσουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος που θα αντιμετωπίσει τον πρόεδρο Μπάιντεν στις εκλογές.

Ο Τραμπ κερδίζει άνετα μέχρι στιγμής στην κούρσα για την υποψηφιότητα: το Βερμόντ, το οποίο ψήφισε τη Νίκι Χέιλι, παραμένει η μόνη πολιτεία που δεν τον έχει προτιμήσει. Η διαδικασία στο συνέδριο θα έχει απλώς διεκπεραιωτικό χαρακτήρα.

Η οικογένεια Τραμπ αναλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην πολιτική ζωή του πρώην προέδρου. Τα ετεροθαλή αδέλφια του Μπάρον, ο Ντόναλντ τζούνιορ και ο Ερικ, συμμετέχουν αμφότεροι στην προεκλογική εκστρατεία του και λέγεται ότι καταρτίζουν τη λίστα με το δυνητικό διοικητικό προσωπικό του Λευκού Οίκου σε περίπτωση που ο Τραμπ κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Η ετεροθαλής αδερφή του Μπάρον, Ιβάνκα, και ο σύζυγός της, Τζάρεντ Κούσνερ, ήταν και οι δύο ανώτεροι βοηθοί στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην προέδρου, το 2017-21. Ο Κούσνερ φέρεται να είναι πιθανός υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών σε περίπτωση που ο Τραμπ κερδίσει μια δεύτερη θητεία.

Εν τω μεταξύ, η Λάρα Τραμπ, σύζυγος του Ερικ, εξελέγη πρόσφατα συμπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών, του φορέα που διευθύνει το κόμμα και καθορίζει πού ξοδεύεται μεγάλο μέρος των χρημάτων του.

Η Μελάνια Τραμπ, η μητέρα του Μπάρον, εθεάθη σε κάποιες πρόσφατες προεκλογικές εκδηλώσεις στο Μαρ-α-Λάγκο, το οικογενειακό κτήμα των Τραμπ στη Φλόριντα.

Ωστόσο, η πρώην Πρώτη Κυρία δεν ήταν παρούσα στη δίκη του συζύγου της στη Νέα Υόρκη. Ο Τραμπ αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για περισσότερα από 130.000 δολάρια που καταβλήθηκαν στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς ώστε να εξαγοραστεί η σιωπή της για τη σεξουαλική σχέση τους πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016. Η σχέση φέρεται να έλαβε χώρα το 2006, τη χρονιά που γεννήθηκε ο Μπάρον και 12 μήνες μετά τον γάμο του Ντόναλντ και της Μελάνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...