351
Το άλογο εντοπίστηκε από ελικόπτερο τηλεοπτικού σταθμού που πετούσε πάνω από τις πληγείσες περιοχές |

To άλογο σύμβολο της φονικής πλημμύρας στη Βραζιλία

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2024, 10:47
Το άλογο εντοπίστηκε από ελικόπτερο τηλεοπτικού σταθμού που πετούσε πάνω από τις πληγείσες περιοχές
|

To άλογο σύμβολο της φονικής πλημμύρας στη Βραζιλία

Protagon Team Protagon Team 10 Μαΐου 2024, 10:47

Ο Καραμέλο ισορροπούσε για δύο ημέρες πάνω σε μια πρόχειρη στέγη που μόλις φαινόταν από το νερό, στην πλημμυρισμένη πόλη Κανόας του Πόρτο Αλέγκρε στη Βραζιλία, που ζει πρωτοφανή καταστροφή με πάνω από 100 νεκρούς εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής που έχει βουλιάξει στη λάσπη πολλές περιοχές.

Η επιχείρηση διάσωσης αυτού του καφέ αλόγου, που μεταδόθηκε ζωντανά από δεκάδες media σε όλον τον κόσμο, έγινε σύμβολο του δράματος που ζει η χώρα.

Το ζώο εντοπίστηκε αρχικά από ελικόπτερο τηλεοπτικού σταθμού που πετούσε πάνω από τις πληγείσες περιοχές. Ειδοποιήθηκαν οι αρχές και τα σωστικά συνεργεία, που έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για να το προσεγγίσουν. Στην επιχείρηση συμμετείχαν τέσσερα φουσκωτά σκάφη και τέσσερα σκάφη υποστήριξης, με πυροσβέστες, στρατιώτες και κτηνίατρο.

Οι διασώστες ανέβηκαν στη στέγη, νάρκωσαν το άλογο -που ζυγίζει όπως γράφει ο Guardian περί τα 350 κιλά- και το φόρτωσαν σε μια από τις βάρκες για να το μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Ο Καραμέλο θα χρειαστεί κτηνιατρική υποστήριξη, καθώς είναι πολύ εξασθενημένος. Είναι ένα από τα τουλάχιστον 10.000 ζώα που έχουν διασωθεί αυτές τις ημέρες από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Βραζιλίας.

Εικόνες από drones που δείχνουν τις προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων από τις πλημμύρες στην πόλη Κανόας του Πόρτο Αλέγκρε, όπου βρέθηκε και το άλογο. REUTERS/Amanda Perobelli
Πρωτοφανής καταστροφή

Οι πλημμύρες στη Βραζιλία έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή 107 ανθρώπων, ενώ τουλάχιστον 136 είναι οι αγνοούμενοι. Περίσσοτεροι από 164.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Ένα σωστικό φουσκωτό σκάφος περνά ανάμεσα από τα πλημμυρισμένα σπίτια του Πόρτο Αλέγκρε, εκεί όπου πριν από λίγες μέρες ήταν δρόμος. REUTERS/Diego Vara

Ολόκληρες πόλεις έχουν μετατραπεί σε λίμνες και οι καταστροφές σε δίκτυα και υποδομές είναι τεράστιες.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές, μόνο για την ανοικοδόμηση της πολιτείας του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ θα χρειαστούν πάνω από 3,68 δισεκατομμύρια δολάρια. Στη Μπραζίλια, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπολογίζει τις δημοσιονομικές επιπτώσεις της πλημμύρας σε 1,49 δισ. δολάρια.

Εικόνα από drone δείχνει το πλημμυρισμένο στάδιο Beira-Rio του Sport Club Internacional στο Πόρτο Αλέγκρε. REUTERS/Diego Vara

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...