186
Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος | ΑΠΕ

Γελοιότητες: Ο Αμβρόσιος αφόρισε… Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 14:06
Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
|ΑΠΕ

Γελοιότητες: Ο Αμβρόσιος αφόρισε… Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά!

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 14:06

Ο Αμβρόσιος είναι γνωστή φιγούρα. Ακροδεξιός, ομοφοβικός, μισαλλόδοξος, γενικά ένας ιεράρχης που από τον μητροπολιτικό θώκο των Καλαβρύτων είχε φέρει συχνά σε δύσκολη θέση ακόμα και τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τα κηρύγματα μίσους που εκφωνούσε από άμβωνος. Και ως φιγούρα επιμένει να διατηρείται με έναν τρόπο στη δημόσια σφαίρα, μολονότι έχει παραιτηθεί από τη θέση του μητροπολίτη —άλλωστε είχαν προηγηθεί και καταδίκες του από τα δικαστήρια.

Τώρα προέβη στο εξής απίστευτο: διάβασε το πρωί της Κυριακής, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, «μεγάλο» αφορισμό για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά!

Ο πρώην Καλαβρύτων είχε προαναγγείλει την πράξη του με ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο πριν λίγες ημέρες, όταν η υπουργός Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο, άρα δηλαδή και με τη Θεία Κοινωνία. Με αυτήν την αφορμή χαρακτήρισε ως «βλάσφημα λόγια» το ότι «διά τῆς Θείας Μεταλήψεως μεταδίδεται ὁ Κορωνοϊός» και καλούσε την υπουργό να ζητήσει «δημοσίως συγγνώμην διά τό ἀχαρακτήριστον τοῦτο ἔγκλημα».

Δείτε το βίντεο του αφορισμού:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...