309
Νίκη Κεραμέως και Σοφία Ζαχαράκη προετοιμάζουν την επόμενη χρονιά | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Υπ. Παιδείας: Εγγραφο-προάγγελος έναρξης των σχολείων την 1η Σεπτεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 12:05
Νίκη Κεραμέως και Σοφία Ζαχαράκη προετοιμάζουν την επόμενη χρονιά
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Υπ. Παιδείας: Εγγραφο-προάγγελος έναρξης των σχολείων την 1η Σεπτεμβρίου

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2020, 12:05

Ακόμα τα σχολεία δεν έχουν ξανανοίξει —αυτά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανοίγουν αύριο, ενώ άγνωστο τι θα γίνει με τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία—, αλλά το υπουργείο Παιδείας καταστρώνει ήδη τα σχέδιά του ώστε η επόμενη σχολική χρονιά να ξεκινήσει την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου (αντί της 11ης Σεπτεμβρίου που κατά παράδοση ανοίγουν στη χώρα μας).

Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του Απόστολου Λακασά στην kathimerini.gr, το υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του, στέλνοντας σύσταση στους μαθητές να μην καταστρέψουν τα φετινά σχολικά βιβλία τους, διότι θα τα χρειαστούν στην αρχή της επόμενης τάξης.

Ευρύτερα, ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει για τις ανάγκες σε προσωπικό και αίθουσες.

Ειδικότερα, η υφυπουργός Παιδείας, αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Σοφία Ζαχαράκη έστειλε έγγραφο στους διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν τους μαθητές των γυμνασίων και των Α΄ και Β΄ Λυκείου, ότι πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία τους για να τα αξιοποιήσουν και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.

Η ενημέρωση αφορά αρχικά τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων, διότι εκείνοι έχει προγραμματιστεί να επιστρέψουν στις σχολικές αίθουσες από τη Δευτέρα.

Αναμένεται να εκδοθεί ανάλογη εγκύκλιος για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, για τα οποία το πιο πιθανό είναι να μην ανοίξουν. Σε αντίθετη περίπτωση, ο κυβερνητικός προγραμματισμός μιλά για επανέναρξη την 1η Ιουνίου.

Η εντολή να μην καταστρέψουν ή πετάξουν τα σχολικά βιβλία δόθηκε, ώστε με το άνοιγμα των σχολείων να διδαχθεί η ύλη που θα κριθεί απαραίτητο να γνωρίζουν οι μαθητές για να προχωρήσουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Ηδη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει ζητήσει, και έχει λάβει, εισήγηση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) για τα κεφάλαια της ύλης που πρέπει οπωσδήποτε οι μαθητές να γνωρίζουν για να προχωρήσουν στην επόμενη τάξη χωρίς να έχουν κενά.

«Σε στενή συνεργασία με το ΙΕΠ, θα ακολουθήσουν λεπτομερείς οδηγίες αναφορικά με την κάλυψη της ύλης και τη σύνδεσή της με την ύλη της νέας σχολικής χρονιάς», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News