212
|

O Ακης βρήκε τα 200.000 ευρώ και αποφυλακίζεται

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 13:28

O Ακης βρήκε τα 200.000 ευρώ και αποφυλακίζεται

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 13:28

Μοιάζει να είναι το τέλος μιας περιπέτειας μέσα στην περιπέτεια. Ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα της χρηματικής εγγύησης των 200.000ευρώ που του έχουν επιβληθεί από το δικαστήριο μεταξύ των άλλων περιοριστικών όρων για την αποφυλάκισή του. Αυτό μετέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο ΣΚΑΪ, επικαλούμενος πηγές από την ομάδα νομικής υπεράσπισης του κ. Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός είχε κερδίσει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, όμως το δικαστήριο του είχε επιβάλει εγγύηση 200.000 ευρώ, ποσό που σε πρώτη φάση δεν μπορούσε να εξασφαλίσει. Ετσι, μετά τη νοσηλεία του στο Ιπποκράτειο είχε μεταφερθεί εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μόλις χθες, Τετάρτη το το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε την αίτηση για μείωση του ποσού της εγγύησης και μία ημέρα μετά τελικά τα χρήματα βρέθηκαν από φίλους και παλαιούς συνεργάτες του, όπως αναφέρθηκε. Ετσι αναμένεται η αποφυλάκισή του μολονότι σε πρωτόδικο βαθμό είχε καταδικαστεί το 2013 σε 20ετή κάθειρξη  για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Το δικαστήριο, Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, όπου διεξάγεται η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών σε δεύτερο βαθμό, έχει επιβάλει σειρά περιοριστικών όρων στον πρώην υπουργό για να αποφυλακιστεί μεταξύ των οποίων, πέραν της εγγυήσεως, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτών και εναέριων μέσων, παράδοση διαβατηρίου, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και άλλα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...