376
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στη διαμαρτυρία του κινήματος «Δεν Πληρώνω» | ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Εισβολή των «Δεν Πληρώνω» και της Ζωής στη ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 11:53
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας στη διαμαρτυρία του κινήματος «Δεν Πληρώνω»
|ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Εισβολή των «Δεν Πληρώνω» και της Ζωής στη ΔΕΗ

Protagon Team Protagon Team 27 Απριλίου 2017, 11:53

Εχει ενδιαφέρον μια πρώην Πρόεδρος της Βουλής να εισβάλει στα γραφεία μιας δημόσιας επιχείρησης στο πλευρό ακτιβιστών. Αυτή όμως είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η οποία εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης στο κατάστημα της ΔΕΗ της οδού Αριστείδου, στο κέντρο της Αθήνας, για να συμβάλει -με τις νομικές της γνώσεις και το αγωνιστικό της πνεύμα, όπως είπε- στη δράση των μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω».

Σκοπός των συγκεντρωμένων ήταν να βοηθήσουν στην επίσπευση διακανονισμών με τη ΔΕΗ όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και κυρίως όσους δυσκολεύονται να κατανοήσουν τις διαδικασίες διακανονισμών.

«Πρόκειται άνεργους και άρρωστους ανθρώπους και εμείς θέλουμε να είμαστε δίπλα τους για να τους παράσχουμε αρωγή. Να μην είναι τα θύματα», τόνισε η πρώην Πρόεδρος της Βουλής και νυν επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία μπήκε και αυτή με το «έτσι θέλω» όπως και άλλοι συγκεντρωθέντες στο κτίριο.

«Η ΔΕΗ έστειλε εξώδικα. Αυτοί αδυνατούσαν να πληρώσουν και θέλησαν διακανονισμό αλλά ήταν κλειστή η πόρτα της διεύθυνσης. Σήμερα άνοιξε και τώρα εκκρεμεί να προσδιοριστεί η πρόταση της ΔΕΗ για να έχουν πρόσβαση οι πολίτες στο ρεύμα», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου, καταγγέλλοντας ότι «δεν μπορεί ο πολίτης να αντιμετωπίζεται ως εχθρός και να οδηγείται σε αδιέξοδο» και ότι «υπάρχει μία ενθάρρυνση από τους υπαλλήλους της ΔΕΗ να φύγουν οι πολίτες από τη ΔΕΗ και να πάνε σε ιδιωτικές εταιρείες».

214025
H πρώην Πρόεδρος της Βουλής κατά την είσοδό της στο κτίριο της ΔΕΗ το πρωί της Πέμπτης (INTIMENEWS)

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν μέλη του κινήματος υπάρχουν καρκινοπαθείς αλλά και μακροχρόνια άνεργοι που έχουν ζητήσει διακανονισμούς για παλαιότερες οφειλές τους, ωστόσο το αίτημά τους δεν έχει γίνει δεκτό.

«Αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι δυνατόν να μην δέχονται διακανονισμούς των ευπαθών κοινωνικών ομάδων που δεν μπορούν να πληρώσουν; Η αναλγησία της κυβέρνησης και της ΔΕΗ είναι φανερή», τόνισε ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, μέλος του κινήματος.

Οπως ανέφεραν στον ΣΚΑΪ εκπρόσωποι του κινήματος που βρέθηκαν στο κατάστημα, οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ αρχικά ζήτησαν να ανέβουν μόνοι τους στα γραφεία όσοι θέλουν να προχωρήσουν σε διακανονισμό. Το κίνημα δεν δέχθηκε το αίτημα, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για ηλικιωμένους και ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες οι οποίοι κινδυνεύουν να υπογράψουν διακανονισμούς που θα οδηγήσουν σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Τελικά η διευθύντρια του καταστήματος δέχθηκε να δει αντιπροσωπεία του κινήματος και τρία άτομα με αναπηρία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...