209
Η Ντόρα Μπακογιάννη διέλυσε την παραφιλολογία ότι η ΝΔ άλλαξε θέση στο θέμα των Πρεσπών καιδεν τηρεί όσα έλεγε προεκλογικά | INTIMEnews

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα τιμήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2019, 13:38
Η Ντόρα Μπακογιάννη διέλυσε την παραφιλολογία ότι η ΝΔ άλλαξε θέση στο θέμα των Πρεσπών καιδεν τηρεί όσα έλεγε προεκλογικά
|INTIMEnews

Ντόρα Μπακογιάννη: Θα τιμήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2019, 13:38

Απάντηση στους επικριτές της Νέας Δημοκρατίας για την (μετεκλογική) στάση της στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, έδωσε η βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η κυρία Μπακογιάννη απέκρουσε την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση περί διάστασης μεταξύ προεκλογικών λόγων και σημερινών πράξεων στο θέμα της Συμφωνίας, ξεκαθαρίζοντας πως «η  ΝΔ προεκλογικά, σε όλους τους τόνους, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, είχε πει ότι άπαξ και ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, θα είναι μία συμφωνία εν ισχύ».

Ως εκ τούτου, τόνισε, «δεν υπάρχει τρόπος να αναιρεθεί» και  «αυτό που ήταν  αυτονόητο πριν τις εκλογές, παραμένει αυτονόητο και σήμερα».

Την ίδια ώρα όμως, έσπευσε να σημειώσει η πρώην υπουργός, θ«α κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατέψουμε τα μακεδονικά προϊόντα, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Η δε ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην ΕΕ, όταν ξεκινήσει, θα αντιμετωπισθεί με πολύ μεγάλη προσοχή και με γνώμονα τα εθνικά συμφέροντα».

«Αρα», κατεληξε στην τοποθέτησή της,  «όλη αυτή η παραφιλολογία που ακούγεται τον τελευταίο καιρό είναι περί όνου σκιάς. Ούτε άλλαξε η ΝΔ άποψη, αφού θεωρεί ότι η Συμφωνία έχει βασικές αδυναμίες, αλλά μη μπορώντας να κάνει το παραμικρό γιατί η Συμφωνία ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή, θα την τηρήσουμε και θα την τιμήσουμε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...