280
Η Ντόλι Πάρτον σε παλιότερη εμφάνισή της | EPA/JOE CASTRO

Ντόλι Πάρτον: Με δικαιολογίες απέφυγε δύο φορές να παραλάβει προεδρικό παράσημο

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 21:30
Η Ντόλι Πάρτον σε παλιότερη εμφάνισή της
|EPA/JOE CASTRO

Ντόλι Πάρτον: Με δικαιολογίες απέφυγε δύο φορές να παραλάβει προεδρικό παράσημο

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 21:30

Δύο φορές αρνήθηκε το Προεδρικό Παράσημο της Ελευθερίας η Ντόλι Πάρτον από την κυβέρνηση Τραμπ. Η δημοφιλής τραγουδίστρια της κάντρι δεν παρέλαβε την ανώτατη τιμή του αμερικανικού έθνους, διότι την πρώτη φορά, όπως είπε, δεν ήθελε να λείψει από το πλευρό του άρρωστου συζύγου της και τη δεύτερη δεν ήθελε να ταξιδέψει λόγω της πανδημίας.

Οπως αναφέρει το CNN, η ίδια πρόσθεσε ότι δεν είναι σίγουρη αν θα δεχθεί τυχόν τρίτη πρόσκληση από τον Τζο Μπάιντεν, γιατί μπορεί να εκληφθεί ως πολιτική δήλωση.

Στους προηγούμενους αποδέκτες συμπεριλαμβάνονται οι Μπρους Σπρίνγκστιν, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Τζιν Κινγκ, Ανγκελα Μέρκελ, Ντέσμοντ Τούτου, Τομ Χανκς, Χάρβεϊ Μιλκ, Μάγια Αγγέλου, Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και εκατοντάδες ακόμα ονόματα από πολλούς χώρους. Μόνο ο Μπαράκ Ομπάμα το είχε απονείμει σε 123 ανθρώπους στα οκτώ χρόνια του στον Λευκό Οίκο.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι αξίζει το παράσημο, αλλά χαίρεται που το νομίζουν άλλοι.

Το εμβόλιο και η ηλικία

Η Πάρτον αποκάλυψε, επίσης, μιλώντας στο NBC, ότι παρόλο που έχει χρηματοδοτήσει με ένα εκατομμύριο δολάρια την έρευνα για το εμβόλιο της Moderna, δεν το έχει κάνει ακόμα, γιατί δεν θέλει να πάρει τη θέση κάποιου που το έχει περισσότερη ανάγκη. «Δεν χρηματοδότησα την έρευνα για να προστατέψω τον εαυτό μου. Θα το κάνω όταν έρθει η σειρά μου», δήλωσε, αν και η σειρά της βέβαια έχει ήδη έρθει, καθώς έκλεισε τα 75 της χρόνια.

Η τραγουδίστρια έκανε τη δωρεά στο Ινστιτούτο Μολυσματικών Νόσων, Ανοσολογίας και Φλεγμονωδών Παθήσεων του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ την περασμένη άνοιξη. Η έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Βάντερμπιλτ στο Τενεσί έπαιξε στη συνέχεια κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη εμβολίου από την αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...