407
Η Τζεν Ψάκι ενημερώνει τη Δευτέρα τους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση | REUTERS/Tom Brenner

Ακρως απόρρητο: Ποιος εμπιστεύεται πια τον Ντόναλντ Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 13:50
Η Τζεν Ψάκι ενημερώνει τη Δευτέρα τους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση
|REUTERS/Tom Brenner

Ακρως απόρρητο: Ποιος εμπιστεύεται πια τον Ντόναλντ Τραμπ;

Protagon Team Protagon Team 3 Φεβρουαρίου 2021, 13:50

Το σκέφτονται στον Λευκό Οίκο αν πρέπει να συνεχίσουν να επιτρέπουν στον Ντόναλντ Τραμπ την πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες εθνικής ασφαλείας, καθώς προφανώς δεν τον εμπιστεύονται.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, όταν ρωτήθηκε σχετικά, απάντησε ότι το ζήτημα βρίσκεται υπό εξέταση. Ολοι οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ λαμβάνουν ενημερώσεις για απόρρητα θέματα εθνικής ασφαλείας.

Ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δεύτερη διαδικασία αποπομπής του, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, λίγο πριν αποχωρήσει από τη θέση του, μετά την έφοδο των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο. Επίσης, οι σχέσεις οι δικές του και του στενού κύκλου του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και η επιρροή που άσκησε η Ρωσία πάνω του, πριν και κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, υπήρξαν αντικείμενο έρευνας –το περιβόητο πόρισμα Μόλερ– αλλά και συνεχιζόμενης φημολογίας στην Ουάσινγκτον.

H Σούζαν Γκόρντον με θητεία 30 ετών στις υπηρεσίες Πληροφοριών θεωρεί τον Τραμπ επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια

Εχει σημασία και το ποιοι είναι αντίθετοι στην ενημέρωση του Τραμπ, σημειώνουν οι Times. Οπως για παράδειγμα, η Σούζαν Γκόρντον, η οποία είχε διοριστεί από τον ίδιο στο επιτελείο που τον ενημέρωνε για θέματα εθνικής ασφάλειας. «Ως μέλος της κοινότητας των υπηρεσιών πληροφοριών επί 30 χρόνια, προτείνω να μην του δίνουν καμία πληροφορία», είχε πει στην Washington Post. «Με αυτή την απλή κίνηση, η οποία είναι αποκλειστικής αρμοδιότητας του νέου προέδρου, ο Τζο Μπάιντεν μπορεί να μετριάσει τον πιθανό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια, που αντιπροσωπεύει ο Ντόναλντ Τραμπ», είπε χαρακτηριστικά.

Μπίζνες και πολιτική…

Επειδή θέλει να παραμείνει ενεργός στις διεθνείς μπίζνες και στην πολιτική, ο Τραμπ είναι ευάλωτος σε ανθρώπους που θα θελήσουν να τον εκμεταλλευτούν, εξήγησε η ίδια.

«Κανείς απερχόμενος πρόεδρος στη σύγχρονη εποχή δεν σχεδίαζε να γίνει ενεργός πολιτικός παράγοντας μετά την αποχώρησή του από την εξουσία. Επιπλέον, ο Τραμπ έχει σημαντική επιχειρηματική εμπλοκή με ξένες χώρες. Πολλές από αυτές τις σχέσεις βρίσκονται σε μέρη του κόσμου που είναι ευάλωτα σε υπηρεσίες πληροφοριών άλλων χωρών. Και δεν είναι ξεκάθαρο ότι κατανοεί τους λόγους για τους οποίους οι πληροφορίες που έχει πρέπει να παραμείνουν απόρρητες ή ότι κατανοεί τις προθέσεις και ικανότητες των ανταγωνιστών και αντιπάλων που θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους σε βάρος των δικών μας», σημείωσε η Γκόρντον.

Ο προσωπάρχης του Μπάιντεν, Ρον Κλάιν, είχε δηλώσει ότι ο πρόεδρος θα αποφασίσει όταν συμβουλευτεί τους συμβούλους του σε θέματα εθνικής ασφάλειας και τους επαγγελματίες του χώρου των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...