492
Ο δικαστικός συντάκτης του New Yorker, Τζέφρι Τούμπιν | Reuters

New Yorker: Σε αναστολή o δημοσιογράφος που αυνανίστηκε σε σύσκεψη μέσω Zoom

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 19:10
Ο δικαστικός συντάκτης του New Yorker, Τζέφρι Τούμπιν
|Reuters

New Yorker: Σε αναστολή o δημοσιογράφος που αυνανίστηκε σε σύσκεψη μέσω Zoom

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 19:10

Επρόκειτο για μια ακόμη τυπική διαδικτυακή σύσκεψη ρουτίνας στο Zoom, το μέσο επικοινωνίας μέσω προσωπικών λάπτοπ που έγινε ξαφνικά δημοφιλές λόγω της πανδημίας.

Σύσσωμη η συντακτική ομάδα του New Yorker θα ελάμβανε μέρος σε μια ειδική βιντεοκλήση-προσομοίωση της κάλυψης των εκλογών από το περιοδικό.

Η Τζέιν Μάγιερ υποδυόταν τους Ρεπουμπλικάνους, ο Έβαν Όσνος έκανε τον Τζο Μπάιντεν, ο Τζελάνι Κομπ τους Δημοκρατικούς, η Μάσα Γκέσεν έπαιξε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αντριου Μάραντζ ήταν η ακροδεξιά, η Σου Χάλπερν ήταν οι αριστεροί Δημοκρατικοί, ο Ντέξτερ Φίλκινς υποδυόταν τις Ένοπλες Δυνάμεις και ο Τζέφρι Τούμπιν τους εισαγγελείς και τους δικαστικούς.

Στη διαδικτυακή κλήση συμμετείχαν εκτός από τους συνεργάτες του New Yorker και δημοσιογράφοι από τον ραδιοφωνικό σταθμό WNYC.

Κατά τη διάρκεια της βιντεοσύσκεψης όμως, ο Τούμπιν, νομίζοντας ότι έχει κλείσει την κάμερα άρχισε να αυτοϊκανοποιείται σε κοινή θέα, προς αποτροπιασμό όσων συμμετείχαν στη σύσκεψη.

Δύο άτομα που μίλησαν στο Vice με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, σημείωσαν ότι «δεν ήταν σαφές το πόσο και το τι ακριβώς είδε το κάθε άτομο», αλλά και οι δύο είπαν ότι είδαν όντως τον Τόμπιν να αυνανίζεται.

Οι δύο πηγές περιέγραψαν ότι ο Τόμπιν κατέβασε ελαφρά την κάμερα προς τα κάτω και όλοι οι συμμετέχοντες μπορούσαν να τον δουν να αγγίζει ξεκάθαρα το πέος του.

Ο Τόμπιν έμοιαζε να αποχωρεί από την βιντεοκλήση, αλλά λίγο αργότερα μπήκε ξανά στη διαδικτυακή σύσκεψη, αγνοώντας φυσικά ότι οι συνάδελφοί του μπορούσαν να τον δουν να αυτοϊκανοποιείται.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, το New Yorker ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη συνεργασία του με τον Τούμπιν ύστερα από το  ατυχέστατο αυτό γεγονός.

Παράλληλα σε ανάλογη ανακοίνωση προέβη και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN για το οποίο ο Τούμπιν εργαζόταν σαν αναλυτής περί νομικών και δικαστικών θεμάτων.

Ο Τούμπιν είναι ένας από τους πιο γνωστούς νομικούς αναλυτές των μέσων ενημέρωσης στις ΗΠΑ. Εργάστηκε για το New Yorker για περισσότερα από 25 χρόνια και είναι επίσης ανώτερος νομικός αναλυτής στο CNN.

Σε ένα email στους υπαλλήλους, ο διευθυντής του New Yorker, Ντέιβιντ Ρέμνικ, ανέφερε: «Αγαπητοί, όπως ίσως έχετε διαβάσει σε διάφορες ειδήσεις σήμερα, ένας από τους συντάκτες μας, ο Τζέφρι Τούμπιν, τέθηκε σε αναστολή μετά από ένα περιστατικό σε μια κλήση Zoom την περασμένη εβδομάδα. Να είστε βέβαιοι ότι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτά τα θέματα και ότι διερευνούμε την όλη υπόθεση».

Ο ίδιος παραδέχτηκε το ατυχές γεγονός και ζήτησε συγγνώμη από τη σύζυγό του και τους συναδέλφους του.

«Έκανα ένα ηλίθιο λάθος, πιστεύοντας ότι ήμουν εκτός κάμερας», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ζητώ συγνώμη από τη γυναίκα, την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους μου. Νόμιζα ότι είχα αποσυνδέσει την κάμερα και ότι κανείς στην κλήση Zoom δεν μπορούσε να με δει».

Το Zoom επιτρέπει σε ομάδες ανθρώπων να συμμετέχουν σε διαδικτυακές συσκέψεις και τον τελευταίο καιρό έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές καθώς εξ αιτίας του κορoνοϊού πολλοί εργάζονται από το σπίτι.

Οι χρήστες έχουν την επιλογή να θέσουν σε σίγαση το μικρόφωνό τους όταν δεν μιλούν και να κλείσουν την κάμερα εάν δεν θέλουν να δουν ή να μην τους βλέπουν.

Δυστυχώς, όπως ανακάλυψε ο Τούμπιν, ατυχήματα συμβαίνουν και μάλιστα μπορεί μέχρι και ολόκληρες καριέρες να καταστρέψουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...