387
Η Τζοκόντα, ένας από τους - πολλούς - λόγους για να επισκεφθεί κάποιος το Λούβρο | Reuters

Νέο ρεκόρ για το Λούβρο: πάνω από 10 εκατ. επισκέπτες το 2018

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 17:55
Η Τζοκόντα, ένας από τους - πολλούς - λόγους για να επισκεφθεί κάποιος το Λούβρο
|Reuters

Νέο ρεκόρ για το Λούβρο: πάνω από 10 εκατ. επισκέπτες το 2018

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 17:55

Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια επισκέπτες επισκέφθηκαν το Λούβρο το 2018, πρωτοφανές ρεκόρ για ένα διεθνές μουσείο, σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του και νομίζω για πρώτη φορά στην ιστορία των μουσείων, τόσα εκατομμύρια επισκέπτες επισκέφθηκαν το Λούβρο το 2018», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθυντής του μουσείου, Ζαν-Λικ Μαρτίνεζ.

Με 10,2 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018, το Λούβρο σημείωσε αύξηση ύψους 25% σε σύγκριση με το 2017  (8,1 εκατομμύρια) και κατέρριψε το δικό του ρεκόρ (9,7 εκατομμύρια το 2012).

Από αυτούς, το ένα τέταρτο ήταν Γάλλοι, ενώ οι υπόλοιποι ήταν στην πλειονότητά τους Ασιάτες και Αμερικανοί. Δεν είναι τυχαίο πως το μουσείο επισκέφτηκαν συνολικά 129.000 Κινέζοι μέσα στο 2018.

Σύμφωνα με τον Μαρτίνεζ, το ρεκόρ οφείλεται στην ανάκαμψη του διεθνούς τουρισμού στο Παρίσι μετά την πτώση της επισκεψιμότητας κατά 30% τα τελευταία χρόνια λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων ενώ εξηγείται εν μέρει και από τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στο μουσείο.

«Δημιουργήσαμε έναν χώρο αποθήκευσης αποσκευών, έναν νέο χώρο έκδοσης εισιτηρίων κι έναν χώρο υποδοχής γκρουπ, κι όλα αυτά μας επιτρέπουν να υποδεχόμαστε περισσότερους επισκέπτες και με καλύτερο τρόπο», εξηγεί ο διευθυντής του Λούβρου.

Το συνολικό κόστος των εργασιών ήταν σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ και χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα χρήματα που καταβλήθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας με το «Λούβρο του Αμπού Ντάμπι», το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από έναν και πλέον χρόνο. Η έναρξη της λειτουργίας ηλεκτρονικού πωλητηρίου επίσης μείωσε τον χρόνο αναμονής προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες.

Μουσείο Ακρόπολης: 1,6 εκατ. επισκέπτες ετησίως

Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύρια, συνολικά 1.666.286, ήταν οι επισκέπτες του Μουσείου Ακρόπολης την περασμένη χρονιά, δηλαδή από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Μάιο του 2018 που γίνεται ο επίσημος απολογισμός.

«Ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε σημαντικά πέρυσι. Αυτό που είναι σημαντικό είναι μία διαφοροποίηση: Οι αγγλόφωνοι είναι περίπου στο ίδιο νούμερο με τους ελληνόφωνους, δηλαδή περίπου 300.000. Δεν μειώθηκε ο αριθμός των Ελλήνων, αλλά αυξήθηκε πολύ ο αριθμός των ξένων. Όπως κάθε χρονιά, μετά τους αγγλόφωνους έρχονται οι Γάλλοι και αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυξήθηκε σημαντικά και ο αριθμός των Κινέζων, γεγονός που ερμηνεύει, μεταξύ άλλων, και τις προσπάθειες που κάνουμε με μία σημαντική συνεργασία με τα Μουσεία της Σαγκάης και της Απαγορευμένης Πόλης στο Πεκίνο», είχε δηλώσει τον περασμένο Ιούνιο ο πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής, με ανακοίνωσή του κατά την ημέρα των ένατων γενεθλίων του Μουσείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...