362
Αμβρόσιος και Πολάκης. Δεν τους λες και ψύχραιμους | CreativeProtagon

Ξέφυγαν Αμβρόσιος – Πολάκης: «Είσαι υπόκοσμος» – «Είσαι φασισταριό»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 09:02
Αμβρόσιος και Πολάκης. Δεν τους λες και ψύχραιμους
|CreativeProtagon

Ξέφυγαν Αμβρόσιος – Πολάκης: «Είσαι υπόκοσμος» – «Είσαι φασισταριό»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2018, 09:02

Οσοι περίμεναν ότι η λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου και του υπουργού αναπληρωτή Υγείας Παύλου Πολάκη θα σταματούσε στο υβρεολόγιο των τελευταίων ωρών του 2017, διαψεύστηκαν. Η «υβρεομαχία» συνεχίστηκε με ανταλλαγή εκατέρωθεν βαριών εκφράσεων:  «Το στόμα του είναι οχετός», ο Αμβρόσιος για Πολλάκη –«είσαι φασισταριό» ο αν. υπουργός για τον Μητροπολίτη. Η ειρωνεία είναι ότι και οι δύο μοιάζουν να έχουν δίκιο…

Ο νέος κύκλος της αντιπαράθεσης ξεκίνησε με ένα κείμενο του Αμβρόσιου, ο οποίος κατηγόρησε τον αν. υπουργό Υγείας ότι χρησιμοποιεί φρασεολογία σαν αυτή των ανθρώπων του υποκόσμου. Το κείμενο του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, με ημερομηνία 3 Ιανουαρίου 2018, διαπνέεται από το γνωστό ύφος του ιερέα, ο οποίος δεν είναι και ο νηφαλιότερος μελών της Ιεράς Συνόδου – παλαιότερα είχε ευχηθεί να σαπίσει το χέρι του Νίκου Φίλη)

«Ο εξοχώτατος και πολύ μάγκας Υπουργός ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΙΟΣ Πολάκης άνοιξε το στόμα του και -αναφερόμενος στο ταπεινό πρόσωπό μας- απέδειξε, ότι το στόμα του δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά μόνον ένας σχέτος οχετός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμβρόσιος, ο οποίος μάλιστα δεν είχε πρόβλημα υπερασπιστεί τη φιλοχουντική (αν όχι κάτι βαρύτερο) δράση του.

Στο κείμενό του ο μητροπολίτης Καλαβρύτων χαρακτήρισε «τιμή» ότι υπηρέτησε «την ένδοξο Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή» και ότι «επισκεφθήκαμε στις Φυλακές τον Ηρωα Στρατηγό Νικόλαο Ντερτιλή» –μιλάμε για τον γνωστό Ντερτιλή που, μεταξύ άλλων, πυροβόλησε εν ψυχρώ τον Μιχάλη Μυρογιάννη στις  18 Νοεμβρίου του 1973 στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη.

Ο Αμβρόσιος όμως, στο κείμενό του υπενθύμισε ότι υπήρξε υμνητής του Αλέξη Τσίπρα όταν υποσχόταν ότι θα σκίσει τα μνημόνια. Τώρα όμως έγραψε: «Μπράβο Λεβέντη Τσίπρα, από την ανάποδη όμως τώρα! Δεν είσθε παρά ένα μικρό ανθρωπάκι, έτοιμο να προσκυνήσει ακόμη και τον Διάβολο».

Ο Π. Πολάκης, με τις γνωστές του ανορθογραφίες και πάντα μέσω Facebook, απάντησε στον Αμβρόσιο με μία μαντινάδα, λέγοντας του πως «όταν γεράσει ο άνθρωπος κι όντε αδυνατίσει ,ουτε και να σκεφτεί μπορει, μουδέ και να μιλήσει». Τον συμβούλευσε δε, ως «αμαρτωλός», ότι «αν έχει πραγματικά αγιωσυνη ας προσεύχεται για εμάς τους πριν την κόλαση και ας μην βρίζει ως υπόκοσμος». Επίσης παρατήρησε ότι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων παραδέχτηκε ανοιχτά ότι  είναι «αμετανόητος λάτρης της χούντας, δηλαδή φασισταριό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...