332
O Παύλος Πολάκης και ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Κανείς τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διακριτικός | CreativeProtagon

«Υβρεομαχία» Πολάκη – Αμβρόσιου: «Αει κρύψου φασισταριό»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2018, 11:52
O Παύλος Πολάκης και ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Κανείς τους δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διακριτικός
|CreativeProtagon

«Υβρεομαχία» Πολάκη – Αμβρόσιου: «Αει κρύψου φασισταριό»

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2018, 11:52

Με το γνωστό του λεκτικό ύφος και την ωμότητα που τον έχει κάνει διάσημο στα social media, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επιτέθηκε, μέσω Facebook, στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο, επειδή ο τελευταίος χαρακτήρισε «άθεο και αντίχριστο» τον Αλέξη Τσίπρα.

Κατ’ ουσίαν πρόκειται για μια «υβρεομαχία». Ούτε ο Αμβρόσιος, ούτε φυσικά ο αν. υπουργός Υγείας διακρίνονται για την πραότητα των λόγων τους· τουναντίον, ο μεν ιερωμένος έχει καταραστεί να σαπίσουν χέρια και να δηλητηριαστούν στομάχια, ο δε πολιτικός έχει κατά καιρούς ζητήσει φτύσιμο, δημόσιο ξεφτίλισμα και άλλα ωραία για διάφορους αντιπάλους του.

Ολα ξεκίνησαν όταν σε κείμενό του, στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Αμβρόσιος κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για την απόφασή του να πάει στο Βελιγράδι για διακοπές τα Χριστούγεννα. «Ο κ. Τσίπρας είναι ένας άθεος και αντίχριστος πρωθυπουργός, που θέλησε χωρίς καθόλου τσίπα επάνω του, να διαφημίσει την αδιαφορία του ως προς την εορτή των Χριστουγέννων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, σχολιάζοντας την επιλογή του κ. Τσίπρα να περάσει τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Βελιγράδι, μαζί με την οικογένειά του, έπειτα από πρόσκληση του σέρβου προέδρου.

Σύμφωνα με τον Αμβρόσιο, οι χριστουγεννιάτικες διακοπές του κ. Τσίπρα ήταν «μεγάλο ψέμα», καθώς «στο Βελιγράδι ακολουθούν τό παλαιόν Ημερολόγιον καί άρα θα εορτάσουν τά Χριστούγεννα έπειτα από δέκα τρείς (13) ημέρες», άρα η 25η Δεκεμβρίου ήταν για τους Σέρβους μια «απλή εργάσιμη ημέρα». Ο Μητροπολίτης δεν σταμάτησε όμως μόνο εκεί, αφού σε ένδειξη διαμαρτυρίας κρέμασε κι ένα πανό στην εκκλησία της Φανερωμένης Αιγίου που γράφει: «Η Ελλάδα έγινε Σόδομα και Γόμορα».

Τα όσα έγραψε ο Μητροπολίτης προκάλεσαν την οργή του κ. Πολάκη, γνωστού υπερασπιστή κάθε είδους κυβερνητικής ενέργειας –είτε πρόκειται για νομοσχέδιο είτε για διακοπές του κ. Τσίπρα– στα social media.

Σε ανάρτησή του στο Facebook χαρακτήρισε τον Αμβρόσιο «ταγματάρχη της χωροφυλακής της χούντας», «υμνητή των βασανιστών» και «θαυμαστή της “γλυκιάς ελπίδας” των χρυσαυγιτών».

«Αει κρύψου φασισταριό. Αντίχριστος είναι ο βίος και η πολιτεία σου όταν λιβάνιζες τον Ντερτιλή, τον εκτελεστή του Μυρογιάννη, ΟΧΙ αυτή η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός», ανέφερε ο αν. υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...