228
Προσνήωση ελικοπτέρου στο αεροπλανοφόρο Νίμιτς, στις 25 Νοεμβρίου | U.S. Navy/Mass Communication Specialist 3rd Class Elliot Schaudt/Handout via REUTERS

Στον Περσικό Κόλπο σπεύδει το αεροπλανοφόρο Νίμιτς

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 13:22
Προσνήωση ελικοπτέρου στο αεροπλανοφόρο Νίμιτς, στις 25 Νοεμβρίου
|U.S. Navy/Mass Communication Specialist 3rd Class Elliot Schaudt/Handout via REUTERS

Στον Περσικό Κόλπο σπεύδει το αεροπλανοφόρο Νίμιτς

Protagon Team Protagon Team 1 Δεκεμβρίου 2020, 13:22

Το αμερικανικό Πεντάγωνο στέλνει το αεροπλανοφόρο Νίμιτς και άλλα πολεμικά πλοία στον Περσικό Κόλπο, σε μία κίνηση που προκαλεί ανησυχία στην περιοχή μετά τη δολοφονία του ιρανού πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε στείλει βομβαρδιστικά Β52 στο Κατάρ.

Πολλές χώρες της περιοχής, παρότι εχθρικές προς το Ιράν, έχουν εκφράσει τον αποτροπιασμό τους για τη δολοφονία του επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, που θεωρείται ότι έγινε από την ισραηλινή Μοσάντ.

Για αυτό τον λόγο, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έχει προειδοποιήσει όλες τις πρεσβείες της χώρας να προετοιμαστούν για αντίποινα.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μία από τις χώρες που θεωρούνται υποψήφιες για αντίποινα από τους Ιρανούς, ειδικά μετά την πρόσφατη συμφωνία συνεργασίας με το Ισραήλ.

Το κλίμα βάρυνε ακόμα περισσότερο την Τρίτη, μετά τον θάνατο ενός ανώτερου αξιωματούχου των Φρουρών της Επανάστασης, του Μουσλίμ Σαχντάν, από επίθεση drone στη Συρία.

Εικόνα του αεροπλανοφόρου Νίμιτς από ιρανικό drone, στον Περσικό Κόλπο, στις 23 Σεπτεμβρίου – EPA/HANDOUT

Παράλληλα, αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσκεψη, αυτή την εβδομάδα, σε Κατάρ και Σαουδική Αραβία, του Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ και συμβούλου του σε θέματα Μέσης Ανατολής, ο οποίος προφανώς θα συζητήσει και τη σχέση των χωρών της περιοχής με το Ιράν μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...