393
Η Τζασίντα Αρντερν ανακοινώνει το νέο κρούσμα και τα περιοριστικά μέτρα | Facebook

Νέα Ζηλανδία: Ακόμα ένα πανεθνικό lockdown λίγων ημερών για μόλις ένα κρούσμα!

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2021, 11:20
Η Τζασίντα Αρντερν ανακοινώνει το νέο κρούσμα και τα περιοριστικά μέτρα
|Facebook

Νέα Ζηλανδία: Ακόμα ένα πανεθνικό lockdown λίγων ημερών για μόλις ένα κρούσμα!

Protagon Team Protagon Team 17 Αυγούστου 2021, 11:20

Για μία ακόμα φορά η Νέα Ζηλανδία προχωρά στην επιβολή ολιγοήμερου αυστηρού lockdown για ένα και μόνο κρούσμα, που εμφανίστηκε στο Οκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, έπειτα από έξι μήνες μηδενικών αριθμών.

Είναι τακτική που συνηθίζουν τόσο η Νέα Ζηλανδία όσο και η Αυστραλία, όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας, σε αντίθεση με άλλα κράτη σε Ευρώπη και Ασία, όπου τα lockdown επιβάλλονται έπειτα από εκατοντάδες ή χιλιάδες κρούσματα.

Τα νέα μέτρα, που θα ισχύσουν από την Τετάρτη, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντερν.

Η καραντίνα θα διαρκέσει επτά ημέρες στο Οκλαντ και στο Κορομάντελ, μια παραλιακή πόλη από την οποία είχε περάσει ο άνθρωπος που διαγνώσθηκε θετικός, και τρεις ημέρες στην υπόλοιπη χώρα.

Η πρωθυπουργός σημείωσε για το νέο κρούσμα ότι πιθανόν πρόκειται για το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, σύμφωνα με υπόθεση των Αρχών, αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η επιβολή των αυστηρότερων κανόνων σημαίνει ότι σχολεία, γραφεία και όλες οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές και μόνον οι βασικές υπηρεσίες θα λειτουργούν.

«Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε για να βγούμε από την κατάσταση αυτή το ταχύτερο δυνατό είναι να υιοθετηθεί ο δύσκολος τρόπος», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Αρντερν.

«Πήραμε την απόφαση αυτή με βάση ότι είναι καλύτερο να ξεκινήσουμε δυναμικά και να κατεβούμε τα επίπεδα, παρά το αντίστροφο, και να δούμε τον ιό να εξαπλώνεται γρήγορα», σημείωσε.

Η Νέα Ζηλανδία κατέγραψε σήμερα για πρώτη φορά, εδώ και έξι μήνες, το πρώτο κρούσμα τοπικής μετάδοσης του κορονοϊού. Το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ένας άνθρωπος διαγνώστηκε θετικός στο Οκλαντ και ότι ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί η πηγή της μόλυνσής του.

«Μια αυστηρή και γρήγορη απάντηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκλειστεί οποιαδήποτε ενδεχόμενη εξάπλωση και ζητείται από όλους να παραμείνουν ήρεμοι και να δείξουν υπευθυνότητα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Ο αποτελεσματικός χειρισμός της πανδημίας της COVID-19 στη Νέα Ζηλανδία, η οποία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα μόνον 26 θανάτους σε πληθυσμό 5 εκατομμυρίων, έχει δεχθεί επαίνους στο εξωτερικό.

Η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της COVID-19 τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής περίπου μόνο το 20% του πληθυσμού της χώρας έχει εμβολιαστεί πλήρως.

Οι δύο εκατομμύρια κάτοικοι του Οκλαντ έχουν τεθεί κι άλλες φορές σε καραντίνα για σύντομες περιόδους, πιο πρόσφατα τον Μάρτιο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι ο εντοπισμός κρουσμάτων που θα οφείλονταν στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα θα προκαλούσαν «ένα σύντομο και ξαφνικό lockdown».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...