247
Τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ και Λεπέν καταψήφισαν τη νέα Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 19:49
Τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ και Λεπέν καταψήφισαν τη νέα Κομισιόν

Protagon Team Protagon Team 27 Νοεμβρίου 2019, 19:49

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποκάλυψε για μια ακόμη φορά το αληθινό του πρόσωπο. Το αντιευρωπαϊκό του πρόσωπο».

Με αυτά τα λόγια η Νέα Δημοκρατία εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά στη στάση των ευρωβουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψηφοφορία για τη νέα Κομισιόν.

«Καταψηφίζοντας τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρέα με την Χρυσή Αυγή, την GUE και την Λεπέν. Με την στάση του απέδειξε ότι ο ευρωπαϊσμός του είναι ένα ακόμη σύνθημα χωρίς αντίκρισμα. Με μια στάση στον Ολάντ (κάποτε Ολαντρέου) για τις αναγκαίες φωτογραφίες, οι δρόμοι του κ. Τσίπρα συναντιούνται με τη Λεπέν», αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Πάντως, σε μια ένδειξη αμηχανίας εντός των κόλπων της αντιπολίτευσης, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη νέα Κομισιόν η ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «έσπασε» στα τρία.

Ειδικότερα, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ακολούθησε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Ομάδας (GUE/NGL), με τον Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Κώστα Αρβανίτη, τον Στέλιο Κούλογλου και την Έλενα Κουντουρά να καταψηφίζουν τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό την Ούρσουλα Φον ντερ Λάινεν.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μάλιστα, εξηγώντας τους λόγους της αρνητικής ψήφου σημείωσε ότι η ευρωομάδα δεν θέλει την Κομισιόν να είναι όμηρος των Όρμπαν και Σαλβίνι.

Διαφορετική ήταν η γνώμη του Πέτρου Κόκκαλη, που αν και η ευρωομάδα του διαφωνεί με τους στόχους της Επιτροπής υπό την φον ντερ Λάιεν για την κλιματική αλλαγή, ψήφισε «υπέρ».

Εντύπωση προκαλεί και η στάση του Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος επέλεξε την αποχή από την ψηφοφορία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...