588
Σοφία Ζαχαράκη και Δημήτρης Τζανακόπουλος συνέχισαν με δηλώσεις τους τη σκληρή κόντρα για την υπόθεση Novartis | CreativeProtagon

ΝΔ: Οι σκευωροί θα λογοδοτήσουν – Μαξίμου: Είστε σε πανικό, ο λαός γνωρίζει

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 15:29
Σοφία Ζαχαράκη και Δημήτρης Τζανακόπουλος συνέχισαν με δηλώσεις τους τη σκληρή κόντρα για την υπόθεση Novartis
|CreativeProtagon

ΝΔ: Οι σκευωροί θα λογοδοτήσουν – Μαξίμου: Είστε σε πανικό, ο λαός γνωρίζει

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 15:29

Οι σκευωροί της κυβέρνησης με την υπόθεση Novartis θα λογοδοτήσουν, διεμήνυσε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη, την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε πως δεν είδε το φιάσκο με τις αρχειοθετήσεις και επέμενε να μιλά για «ένα μεγαλύτερα σκάνδαλα, ίσως το μεγαλύτερο, από συστάσεως του ελληνικού κράτους»!

«Πριν από 14 μήνες, η κυβέρνηση πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό, επινόησε το δήθεν μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Έστησε δέκα κάλπες και επιχείρησε να διασύρει δέκα πολιτικούς της αντίπαλους, ανάμεσα  στους οποίους και δύο πρώην πρωθυπουργούς. 

»Τώρα που η υπόθεση Νοvartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος να απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα. Θα λογοδοτήσουν», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος της ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια με ελεγχόμενους αυτή τη φορά τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που έστησαν την όλη υπόθεση.

Παρα ταύτα, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιμένει στο αφήγημα περί του μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους, καλύπτοντας πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης ( και «πατέρα» της περίφημου χαρακτηρισμού) Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου (που φαίνεται ότι έχει ήδη καταλήξει, πριν από τη Δικαιοσύνη, σε ενόχους), ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για «απαράδεκτες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη», με σκοπό «να παρουσιάσει ότι πρόκειται για στημένη υπόθεση».  Οι αντιδράσεις τους, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «είναι ακριβώς που τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα».

«Οι ίδιοι που υπερασπίζονται στα λόγια την ανεξαρτησία των δικαστικών αρχών, και επαναλαμβάνουν διαρκώς τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν δίστασαν από την πρώτη στιγμή να την εξυβρίσουν, να μηνύσουν εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς, να απειλήσουν μάρτυρες, να προαναγγείλουν την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων, να μιλήσουν για σκευωρίες και στημένες δίκες», κατήγγειλε οκ. Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, χωρίς να πει κουβέντα για τα μη ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας.

«Ο  λαός γνωρίζει ότι έστηναν δουλειές, ότι έβαζαν χέρι στο δημόσιο χρήμα παρασιτώντας σε βάρος του ελληνικού λαού, ότι υπηρετούσαν και συνεχίζουν να υπηρετούν δουλικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα από τα οποία εξαρτώνται, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία και τα μνημόνια το 2010», επέμεινε ο κ. Τζανακόπουλος και κατέληξε λέγοντας: «είναι  ίδιον των εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ που παριστάνουν τους ευγενείς αστούς και τους πολιτισμένους, να μεταμορφώνονται ακαριαία σε υβριστές και συκοφάντες όταν οι ίδιοι ελέγχονται».

Στη Βουλή η δικογραφία

Εν τω μεταξύ στη Βουλή έφθασε ο ογκωδέστατος φάκελος της δικογραφίας με το αίτημα άρσης ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, λόγω «ενδείξεων δωροδοκίας».

Σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα προς τη Βουλή,  πρώην υπουργός είναι ύποπτος για παθητική δωροδοκία.

Συγκεκριμένα, με βάση τη δικογραφία που συνέταξε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, και τις διατάξεις του Συντάγματος για τη βουλευτική ασυλία, η εισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ζητά από την Βουλή άδεια για την «λήψη εξηγήσεων» από τον Ανδρέα Λοβέρδο «για την πράξη της παθητικής δωροδοκίας, στρεφόμενης κατά του Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση» για ποσό άνω των 150.000 ευρώ.

Αντίγραφο της δικογραφίας δόθηκε στον ίδιο τον βουλευτή και τα κόμματα και εντός των επόμενων ημερών (ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πότε), θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία και θα εισηγηθεί στην Ολομέλεια υπέρ ή κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Λοβέρδου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, στη σχετική συνεδρίαση της Ολομέλειας θα δοθεί ο λόγος, εφόσον ζητηθεί, τόσο στον κ. Λοβέρδο, όσο και στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Με ονομαστική ψηφοφορία η Ολομέλεια θα αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή της ΔΗΣΥ. Σε περίπτωση που αρθεί η ασυλία του κ. Λοβέρδου, θα αντιμετωπιστεί από τη Δικαιοσύνη ως απλός πολίτης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...