305
Το σκάνδαλο Novartis αποτελεί προσβολή του πολιτεύματος, επανέλαβε ο εικονιζόμενος Βαγγέλης Βενιζέλος | INTIMEnews

Βενιζέλος: «Η πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών»

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 09:52
Το σκάνδαλο Novartis αποτελεί προσβολή του πολιτεύματος, επανέλαβε ο εικονιζόμενος Βαγγέλης Βενιζέλος
|INTIMEnews

Βενιζέλος: «Η πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών»

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 09:52

Ως τη μεγαλύτερη και πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών, χαρακτήρισε το σκάνδαλο Novartis, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, σε δήλωσή του.

«Το σκάνδαλο Novartis είχα πει εξαρχής ότι είναι αντίστροφο. Αφορά αυτούς που οργάνωσαν τη σκευωρία. Την πιο μεγάλη και την πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν ένα από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ενέπλεξε πέρυσι η κυβέρνηση στην υπόθεση, ωστόσο το σκέλος που τον αφορά τέθηκε στο αρχείο από τους εισαγγελείς (όπως και αυτά που αφορούν στους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη).

«Αυτό το αντίστροφο σκάνδαλο είναι ογκώδες και αυταπόδεικτο. Αποτελεί προσβολή του πολιτεύματος και ως εκ τούτου δεν έχουμε δικαίωμα να το υποβαθμίσουμε ή να το λησμονήσουμε. Δεν αφορά όσους θίχτηκαν προσωπικά αλλά τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου», κατέληξε στο μήνυμά του ο κ. Βενιζέλος ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε κάνει λόγο για εσχάτη προδοσία από όσους έστησαν την όλη σκευωρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος είχε μιλήσει τότε –Φεβρουάριο του 2018 όταν στηνόταν από την κυβέρνηση στη Βουλή η αρένα για την υπόθεση Novartis– για «σφετερισμό της ιδιότητας του κρατικού οργάνου για να αλλοιωθούν οι θεσμοί του κράτους δικαίου», κάτι που συνιστά τυπική παραβίαση του άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα.

«Ο Πρωθυπουργός και μέλη της κυβέρνησης, σε συνεργασία με κρίσιμους κρίκους, σφετεριζόμενοι την ιδιότητα τους ως οργάνων του κράτους, χρησιμοποιώντάς την δηλαδή για σκοπούς διαφορετικούς από αυτούς που προβλέπονται στο Σύνταγμα και τον νόμο, επιχειρούν να ασκήσουν αρμοδιότητες που ανήκουν μόνο στη δικαστική εξουσία, επιδιώκουν να καθοδηγήσουν, να υποκαταστήσουν ή να προκαταλάβουν τα αρμόδια εισαγγελικά και δικαστικά όργανα και κατά τον τρόπο αυτό να αλλοιώσουν θεμελιώδεις αρχές και θεσμούς του πολιτεύματος, δηλαδή τη διάκριση των εξουσιών και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...