243
Ο Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή - το αργότερο τον Οκτώβριο όλα αυτά θα είναι παρελθόν για τον ίδιο | SOOC

Εγκαταλείπει την πολιτική ο Κώστας Γαβρόγλου

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 14:31
Ο Κώστας Γαβρόγλου στη Βουλή - το αργότερο τον Οκτώβριο όλα αυτά θα είναι παρελθόν για τον ίδιο
|SOOC

Εγκαταλείπει την πολιτική ο Κώστας Γαβρόγλου

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 14:31

Την αποχώρησή του από την κεντρική πολιτική σκηνή προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θα κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Το δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7». «Δεν θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Είμαι 72 ετών, νομίζω ότι κάποια στιγμή τα άτομα δεν πρέπει να συνεχίζουν, υπάρχουν νεότερα άτομα, έχω μεγάλη ανάγκη να ζήσω μία κανονικότερη ζωή με την οικογένειά μου και τους φίλους μου», είπε αρχικά ο κ. Γαβρόγλου, για να συμπληρώσει:

«Πιστεύω ότι ο υπουργός Παιδείας δεν πρέπει να κατεβαίνει στις εκλογές, γιατί ο πειρασμός να ευνοήσει κάποιους είναι μεγάλος, είναι τόσο σύνθετη η πραγματικότητα, κανείς δεν πρέπει να έχει τέτοια πρόκληση στην καθημερινότητά του».

Ο υπουργός Παιδείας υποσχέθηκε κατά τα άλλα διορισμούς εκπαιδευτικών: «Θα γίνουν 15.000 διορισμοί εκπαιδευτικών στην επόμενη τριετία. Η πλατφόρμα θα ανοίξει πριν το Πάσχα για τους 4.500 διορισμούς εντός του 2019. Σύντομα, μετά το Πάσχα, θα γίνει προκήρυξη για τους επόμενους 10.500, 5.250 για το 2020, άλλοι τόσοι για το 2021».

Επίσης, ο κ. Γαβρόγλου άσκησε κριτική στη Νέα Δημοκρατία για το θέμα: «Η ΝΔ δεν μας έχει πει ακόμη αν θέλει διορισμούς εκπαιδευτικών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά για τον μνημονιακό κανόνα στις προσλήψεις 1/5. Είναι στοιχείο μιας σοβαρής κυβέρνησης να δείξει στους πολίτες ότι έχει πρόγραμμα και δεν κάνει σπασμωδικές κινήσεις. Ακόμη και στο μικρό ενδεχόμενο να μην είναι έτοιμοι οι πίνακες του ΑΣΕΠ, θα πάμε με τους υπάρχοντες πίνακες αναπληρωτών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...