249
Το ελικόπτερο του HMAS Canberra προσγειώνεται στο νησί όπου είχαν αποκλειστεί οι ναυαγοί. Δεξιά, διακρίνεται το «SOS» | Twitter

Ναυαγοί σε ακατοίκητο νησί έγραψαν «SOS» στην άμμο και… σώθηκαν

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 22:36
Το ελικόπτερο του HMAS Canberra προσγειώνεται στο νησί όπου είχαν αποκλειστεί οι ναυαγοί. Δεξιά, διακρίνεται το «SOS»
|Twitter

Ναυαγοί σε ακατοίκητο νησί έγραψαν «SOS» στην άμμο και… σώθηκαν

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2020, 22:36

Κι όμως δεν συμβαίνει μόνο στις ταινίες! Τρεις ναυτικοί από την Μικρονησία, που είχαν ναυαγήσει σε ένα απόμακρο νησί του Ειρηνικού Ωκεανού, εντοπίστηκαν και διασώθηκαν, όταν αυστραλιανά και αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη είδαν το τεράστιο «SOS» που είχαν γράψει στην άμμο.

Οι τρεις άνδρες αγνοούνταν εδώ και τρεις ημέρες, αφότου η βάρκα τους έμεινε από καύσιμα και παρασύρθηκε από το κύμα, καταλήγοντας, τελικά στο μικροσκοπικό νησί Πίκελοτ, 190 χιλιόμετρα πιο δυτικά από την αρχική τοποθεσία τους,

Ανδρες του αυστραλιανού στρατού καταφθάνουν στο νησί Πίκελοτ (Australian Army)

Το Κέντρο Συντονισμού στη νήσο Γκουάμ, που ανήκει στις ΗΠΑ, δήλωσε την εξαφάνιση τους όταν δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν ένα ταξίδι 42 χιλιομέτρων μεταξύ δύο κοραλλιογενών νήσων. .

Το αυστραλιανό ελικοπτεροφόρο HMAS Canberra, που επέστρεφε στην βάση του αφού είχε λάβει μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις, ενημερώθηκε για την εξαφάνιση των ανδρών το Σάββατο(1/9).

Οι άνδρες του αυστραλιανού στρατού φοράνε μάσκα, ακόμη και όταν εκτελούν αποστολή διάσωσης (Australian Army)

Μια ημέρα αργότερα και με την βοήθεια αμερικανικών αεροσκαφών, το Canbera εντόπισε τους άτυχους ναυαγούς και έστειλε ένα ελικόπτερο στο νησί για να ελέγξει την κατάσταση τους και να τους προσφέρει τρόφιμα και νερό, μέχρι να καταφθάσει το σκάφος του Λιμενικού της Μικρονησίας που θα τους παραλάμβανε.

Αξιοσημείωτο ότι, πριν από τέσσερα χρόνια ένα ζεύγος που είχε επίσης «ξεμείνει» σε ακατοίκητο νησί της Μικρονησίας είχε καταφέρει να διασωθεί, γράφοντας στην άμμο «SOS» και χρησιμοποιώντας έναν φακό για να τραβήξουν την προσοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...