797
Ο λόγος που οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει στο τηλέφωνο τον κ. Τζανακόπουλο, εξήγησαν πηγές του περιβάλλοντος του εφοπλιστή, δεν ήταν άλλος από το ύφος που επελέγη για το επίμαχο κυβερνητικό non paper | ΙΝΤΙΜΕnews

Ναι, όντως πήρε τον Τζανακόπουλο ο Μαρινάκης…

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 16:47
Ο λόγος που οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει στο τηλέφωνο τον κ. Τζανακόπουλο, εξήγησαν πηγές του περιβάλλοντος του εφοπλιστή, δεν ήταν άλλος από το ύφος που επελέγη για το επίμαχο κυβερνητικό non paper
|ΙΝΤΙΜΕnews

Ναι, όντως πήρε τον Τζανακόπουλο ο Μαρινάκης…

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 16:47

Επί 12 και πλέον ώρες, σε συνέχεια ενός μεταμεσονύκτιου tweet του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, αιωρείτο η εντύπωση ότι κάποιος -που συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης – τον πήρε στο τηλέφωνο και τον απείλησε, ζητώντας επιτακτικά να μάθει ποιος είναι ο συντάκτης των ανακοινώσεων από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Αφορμή για το τηλεφώνημα είχε αποτελέσει ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας» που περιλαμβανόταν στην (ανεπίσημη) αντίδραση του Μαξίμου -μέσω non paper- για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» περί πιέσεων για μίζα 3,6 εκατ. σε υπουργό και συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.

H διάσταση που θέλησε να προσδώσει στο συμβάν ο κ. Τζανακόπουλος και κυρίως η επιλογή της στιγμής για τη δημοσιοποίησή του (μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα) είχε ως στόχο να μετατρέψει το τηλεφώνημα σε μεταμεσονύκτιο θρίλερ, με γενναία δόση μυστηρίου και χαρακτήρες που μάλλον παρέπεμπαν σε αστυνομικό μυθιστόρημα…

Εξου και ο χαμός που ακολούθησε στο Twitter (το μέσο που χρησιμοποίησε ο κ. Τζανακόπουλος για να κάνει την «αποκάλυψή» του) υπό το hashtag  και την αρχή των tweet με το «πριν από λίγο δέχτηκα ένα τηλεφώνημα… (δείτε ενδεικτικά κάτω ένα από τον γνωστό ηθοποιό και stand-up comedian  Σίλα Σεραφείμ).

Το απόγευμα της Κυριακής, ωστόσο, από το περιβάλλον του κ. Μαρινάκη δόθηκε μία πολύ διαφορετική εκδοχή από αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου. Συγκεκριμένα, γίνεται λόγος για μία «άκρως τυπική συνδιάλεξη» που ο κ. Τζανακόπουλος έκρινε να σκόπιμο να την αναγάγει σε «αποκάλυψη» «μεγίστου γεγονότος».

Ο λόγος που οδήγησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάρει στο τηλέφωνο τον κ. Τζανακόπουλο, εξήγησαν, δεν ήταν άλλος από το ύφος που επελέγη για το επίμαχο κυβερνητικό non paper και ειδικά ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας» που χρησιμοποιείτο για τον επιχειρηματία.

Πώς άρχισε το νέο επεισόδιο στην κόντρα Μαξίμου – Μαρινάκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος-gate», Ιωσήφ Λιβανός, δέχθηκε διαδοχικές πιέσεις και εκβιασµούς από μέλος της κυβέρνησης  και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου για να τους δώσει μίζα 3,6 εκατ. ευρώ από τα 7,2 εκατ. ευρώ της αµοιβής του, που βάσει του νόµου δικαιούται, από την αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου.

Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, για τις οποίες έχουν πλήρη γνώση εδώ και µήνες τόσο το πρωθυπουργικό Γραφείο, όσο και ο Άρειος Πάγος, αλλά και η Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, στην πρώτη φάση οι πιέσεις προέρχονταν από πρόσωπα που συνδέονταν µε αναπληρωτή υπουργό και ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ έναν χρόνο µετά, σε δεύτερη φάση, το 2017, από πρόσωπα που συνδέονταν µε σύµβουλο του υπουργού Οικονοµικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας σε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ανέφεραν: «πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των Παραπολιτικών για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτήν την ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με επίσημη σχετική ανακοίνωση».

«Με την υπόθεση που βγάζει στις εφημερίδες του ο απελπισμένος διωκόμενος και κουμπάρος τού κ. Μητσοτάκη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι… Η συνέχεια στον φυσικό χώρο των κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη (σσ: ο εκδότης-διευθυντής των «Παραπολιτικών»), τις αίθουσες των δικαστηρίων», συμπλήρωνε το κυβερνητικό κείμενο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την πλευρά Μαρινάκη, ο εφοπλιστής και άμεσα θιγόμενος στο non paper του Μαξίμου κάλεσε τον κ. Τζανακόπουλο στις 22.27, από εμφανή και όχι άγνωστο αριθμό. Εκείνος δεν απάντησε, αλλά περίπου έξι λεπτά αργότερα, στις 22.33, επέστρεψε την κλήση ρωτώντας «ποιος είναι;»

«Καλησπέρα κύριε Τζανακόπουλε, είμαι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και θα ήθελα να σας ρωτήσω, επειδή σκοπεύω να προβώ σε νομικές ενέργειες, ποιος είναι ο συντάκτης των non papers για να ενημερώσω τους δικηγόρους μου», του είπε ο εφοπλιστής, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή που δόθηκε από το περιβάλλον του για τον διάλογο που είχαν.

Οπως σημειώνεται, σκοπός της συγκεκριμένης επικοινωνίας δεν ήταν άλλος από το να ρωτήσει ο κ. Μαρινάκης, διευκρινιστικά, τον αρμόδιο επί των κυβερνητικών ανακοινώσεων υπουργό, ποιος είναι ο συντάκτης των συκοφαντικών (σε περιεχόμενο) non papers.

Σύμφωνα πάντα με την πλευρά Μαρινάκη, κατά την διάρκεια της σύντομης συνδιάλεξης ο κυβερνητικός επρόσωπος έδειχνε εκνευρισμένος και αμήχανος, ενώ απέφυγε κάθε απάντηση στο ερώτημα που του απηύθυνε ο εφοπλιστής. «Όλα αυτά μπορούν να αποδειχθούν από την αλληλουχία των γεγονότων, εφόσον κριθεί απαραίτητο από τις αρχές», αναφέρεται σχετικά από την πλευρά Μαρινάκη.

«Από το περιεχόμενο του post Τζανακόπουλου είναι εμφανές ότι η κυβέρνηση, έχοντας βρεθεί σε δυσχερή θέση μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις, προσπαθεί με κάθε τρόπο και μέσον να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα. Σε κάθε περίπτωση τι πιο απλό να απαντήσει κάποιος σε ένα απλό ερώτημα, που σχετίζεται με τον συντάκτη των κυβερνητικών ανακοινώσεων, το ύφος των οποίων, εκτός του ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, σε πολλές περιπτώσεις θίγει υπολήψεις ανθρώπων, ενώ θέτει σε αμφισβήτηση την διάκριση των εξουσιών. Από την έκταση που έχει λάβει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αντίδραση Τζανακόπουλου, φαίνεται ότι (μάλλον) κάποιο λάθος έκανε στον χειρισμό ενός τυπικού τηλεφωνήματος», σημείωναν κύκλοι του επιχειρηματία για το θέμα που έχει προκληθεί μετά την ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα social media.

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News