919
Η μέρα φεύγει, ο... Δημήτρης Τζανακόπουλος έρχεται... (και μετά τα μεσάνυχτα) | Nikos Libertas / SOOC

Πήρε όντως τηλέφωνο ο Μαρινάκης τον Τζανακόπουλο;

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 13:06
Η μέρα φεύγει, ο... Δημήτρης Τζανακόπουλος έρχεται... (και μετά τα μεσάνυχτα)
|Nikos Libertas / SOOC

Πήρε όντως τηλέφωνο ο Μαρινάκης τον Τζανακόπουλο;

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2018, 13:06

Μεσάνυχτα Σαββάτου, ώρα 12.05. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νιώθει την ανάγκη να μοιραστεί με την κοινή γνώμη ένα περίεργο τηλεφώνημα που δέχθηκε. Ο αριθμός του καλούντος, άγνωστος. Ο «κύριος» που τον είχε πάρει στο τηλέφωνο λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, του συστήθηκε ως Βαγγέλης Μαρινάκης και σε σχεδόν απειλητικό τόνο (σ.σ. αν υπάρχει βέβαια διαφορά μεταξύ «απειλητικού» και «σχεδόν απειλητικού») του ζήτησε να μάθει τον συντάκτη των ανακοινώσεων από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Ναι ακριβώς έτσι, ορθά – κοφτά και χωρίς περιστροφές: «Πες μου ποιος γράφει τις ανακοινώσεις του Μαξίμου», φέρεται να του είπε η φωνή στην άλλη άκρη της γραμμής. Αφορμή για το… τηλεφώνημα είχε αποτελέσει ο χαρακτηρισμός «ναρκέμπορας» που περιλαμβανόταν στην (ανεπίσημη) αντίδραση του Μαξίμου -μέσω πηγών- για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» περί πιέσεων για μίζα 3,6 εκατ. σε υπουργό και συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα.

Εκείνος όμως, αφού είχε σηκώσει το τηλέφωνο σε έναν άγνωστο αριθμό που τον καλούσε μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, του το ΄κλεισε, χωρίς να αφήσει οιοδήποτε περιθώριο να συνεχιστεί η περίεργη αυτή συνομιλία, γιατί όπως ξεκαθάρισε στο μήνυμά του μέσω Twitter για το απίστευτο -η αλήθεια είναι- συμβάν: «Αυτή η κυβέρνηση δεν συνηθίζει να συνομιλεί στο σκοτάδι. Ούτε απειλείται»! Πόσω μάλλον να μπει και σε κουβέντα (σε «σχεδόν απειλητικό τόνο», ας μην το παραβλέπουμε) για να υποδείξει τον συντάκτη των ανακοινώσεων του Μαξίμου…

Στο πλευρό του κ. Τζανακόπουλου έσπευσε ο… «γνωστός ύποπτος» αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, που έκανε share την ανάρτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, γράφοντας:

«Μπραβο Δημητρη ,νομίζουν οι νονοί ,τα λαμόγια ,οι διεφθαρμένοι Εςκομπαρ πως θα ψαρωςουμε με τα μπραβιλικια !!!!!

Ενα ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ: το σύστημα που κατέκλεψε τη χώρα 40 χρονια ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΟΒΑΤΑΙ !!!!… και φαίνεται….»

Μπραβο Δημητρη ,νομίζουν οι νονοί ,τα λαμόγια ,οι διεφθαρμένοι Εςκομπαρ πως θα ψαρωςουμε με τα μπραβιλικια !!!!!Ενα…

Geplaatst door Παυλος Πολακης op Zaterdag 28 april 2018

Πώς άρχισε το νέο επεισόδιο στην κόντρα Μαξίμου – Μαρινάκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά ο βασικός μάρτυρας µάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate», Ιωσήφ Λιβανός, δέχθηκε διαδοχικές πιέσεις και εκβιασµούς από μέλος της κυβέρνησης  και στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου για να τους δώσει μίζα 3,6 εκατ. ευρώ από τα 7,2 εκατ. ευρώ, της αµοιβής του που βάσει του νόµου δικαιούται, από την αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου.

Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, για τις οποίες έχουν πλήρη γνώση εδώ και µήνες τόσο το πρωθυπουργικό Γραφείο, όσο και ο Άρειος Πάγος, αλλά και η Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, στην πρώτη φάση οι πιέσεις προέρχονταν από πρόσωπα που συνδέονταν µε αναπληρωτή υπουργό και ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ έναν χρόνο µετά, σε δεύτερη φάση, το 2017, από πρόσωπα που συνδέονταν µε σύµβουλο του υπουργού Οικονοµικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ανέφεραν πως «πρέπει να είναι βαθιά απελπισμένος ο ναρκέμπορος χρηματοδότης των Παραπολιτικών για να κάνει πρωτοσέλιδο αυτήν την ανοησία περί δήθεν μίζας σε σύμβουλο υπουργού, αποσιωπώντας ακόμα και το γεγονός ότι το ίδιο το γραφείο του υπουργού έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με επίσημη σχετική ανακοίνωση».

«Με την υπόθεση που βγάζει στις εφημερίδες του ο απελπισμένος διωκόμενος και κουμπάρος τού κ. Μητσοτάκη θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι… Η συνέχεια στον φυσικό χώρο των κ. Μαρινάκη και Κουρτάκη, τις αίθουσες των δικαστηρίων», συμπληρωναν οι ίδιες πηγές.

Από την περίεργη αυτή ιστορία που μοιράστηκε μαζί μας ο κ. Τζανακόπουλος, προκύπτουν ωστόσο δύο βασικά ερωτήματα.

Το πρώτο είναι το προφανές: «Πήρε όντως τηλέφωνο ο Μαρινάκης τον Τζανακόπουλο;» και του συστήθηκε μάλιστα κανονικά με το όνομά του, προκειμένου η απειλή να είναι επώνυμη και προπαντός ισχυρή;

Το δεύτερο όμως είναι λίγο πιο σύνθετο, καθώς μέσα σε λίγες μόλις ώρες, η κυβέρνηση, δια των γνωστών «πηγών» που συχνά – πυκνά κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα από τηλεγραφήματα του ΑΠΕ-ΜΠΕ ως σχολιαστές ανακοινώσεων-δηλώσεων της αντιπολίτευσης, ή ως επεξηγητές των κυβερνητικών θέσεων, χαρακτήρισε ευθέως τον κ. Μαρινάκη ως «ναρκέμπορα» (οδηγώντας την κόντρα της με τον επιχειρηματία σε επίπεδο οπαδικού ξεκατινιάσματος). Στη συνέχεια ήρθε ο ίδιος ο εκπρόσωπός της, Δημήτρης Τζανακόπουλος να ισχυριστεί δημοσίως ότι ο Μαρινάκης τον πήρε στο τηλέφωνο για να τον απειλήσει.

Ό,τι και αν έχει συμβεί, το Μαξίμου δείχνει να μετατρέπει σε «αγαπημένη συνήθεια» την αθλιότητα των non paper / διαρροών μέσω πηγών, φθάνοντας στο σημείο να χαρακτηρίζει ανοικτά (αλλά όχι επίσημα) ως ναρκέμπορα έναν επιχειρηματία (την ώρα μάλιστα που είναι σε εξέλιξη η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, βάσει της οποίας προήλθε και ο εν λόγω χαρακτηρισμός) .

Εχουν μήπως στο Μαξίμου πρόσθετα στοιχεία για την εμπλοκή του επιχειρηματία (και πολιτικού τους αντιπάλου) στην υπόθεση, τα οποία δεν έχουν αποκαλύψει ακόμη περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή;

Εχουν το δικαίωμα να κρύβονται πίσω από τον όγκο των non papers και την ασπόνδυλη αυτή μορφή κυβερνητικής ενημέρωσης, εκτοξεύοντας τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς χωρίς τις απαιτούμενες αποδείξεις ή έστω επιχειρήματα;

Και τέλος, πώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης που μέχρι και το 2016 επισκεπτόταν κανονικά το Μαξίμου και ήταν ένας από τους επιχειρηματίες στους οποίους έδωσε η κυβέρνηση μια άδεια στον διαγωνισμό παρωδία του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, έγινε τώρα ένας βρώμικος ναρκέμπορας;

Ολα δείχνουν ότι το ραντεβού στα δικαστήρια που υπόσχονται οι κυβερνητικές πηγές στο σχόλιο για τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών», είναι το μόνο σίγουρο στην επεισοδιακή διαμάχη των δύο πλευρών.

Αυτό εξάλλου ήταν και το μήνυμα της απάντησης των Παραπολιτικών στις «πηγές» του Μαξίμου:

«Θα περιμέναμε μια σοβαρή απάντηση από τα υπόγεια του Μαξίμου.  

Πρώτον. Τα καταγγελλόμενα από τον κ. Λιβανό είναι αληθή; 

Δεύτερον. Ο συνεργάτης του κ. Τσακαλώτου παραμένει στη θέση του μετά τις καταγγελίες;  

Τρίτον. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ώστε να ελέγξετε την ακρίβεια των καταγγελλομένων σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα;  

Αντί γι’ αυτά, μας απειλείτε με διώξεις. Να σας ενημερώσουμε, επειδή έχουμε υποστεί πολλές τέτοιες, ότι αυτές δεν εξελίσσονται καλά για τους υπουργούς της κυβέρνησής σας στις αίθουσες των δικαστηρίων.  

Αλλά, σε κάθε περίπτωση, αν, αντί απαντήσεων, προτιμάτε τα δικαστήρια, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

Εξάλλου, σύντομα θα αποτελούν και τον φυσικό σας χώρο».  

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...