204
Καρέ από τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ | REUTERS/Jonathan Ernst

Σταθερότητα στο Αιγαίο ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 22:21
Καρέ από τη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
|REUTERS/Jonathan Ernst

Σταθερότητα στο Αιγαίο ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουνίου 2022, 22:21

Τη «σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και στη Συρία» συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον τούρκο ομόλογο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τετάρτη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε τη σύναψη τριμερούς συμφωνίας που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία.

Στη ατζέντα βρέθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και η συνεχιζόμενη υποστήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία προκειμένου να είναι σε θέση να αμυνθεί απέναντι στη ρωσική πολεμική μηχανή, καθώς και η σημασία της άρσης των εμποδίων που θέτει η Μόσχα στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών, κατά την ίδια ανακοίνωση.

Τέλος, ο Μπάιντεν επανέλαβε στον Ερντογάν την επιθυμία του να διατηρήσει σε καλό επίπεδο τις διμερείς σχέσεις, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν στη σημασία των συνεχών στενών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το τουρκικό NTV channel, από την πλευρά του, ανέφερε πως οι δύο πρόεδροι έθεσαν επί τάπητος τις παραδόσεις των μαχητικών F-16 που η Αγκυρα ζητεί από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το τουρκικό Μέσο, η συνάντηση διήρκησε 1 ώρα και 10 λεπτά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...