210
O πρέσβης Ανδρέας Φρυγανάς παρουσιάζει τα διαπιστευτήριά του στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν υπό το βλέμμα του Σεργκέι Λαβρόφ | Ρωσική Ομοσπονδία

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο έλληνας πρεσβευτής -Τι θα γίνει με την επίσκεψη Λαβρόφ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2018, 16:36
O πρέσβης Ανδρέας Φρυγανάς παρουσιάζει τα διαπιστευτήριά του στον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν υπό το βλέμμα του Σεργκέι Λαβρόφ
|Ρωσική Ομοσπονδία

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ εκλήθη ο έλληνας πρεσβευτής -Τι θα γίνει με την επίσκεψη Λαβρόφ

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2018, 16:36

Με την επικείμενη επίσκεψη του ρώσου υπουργού Εξωτερικων, Σεργκέι Λαβρόφ, στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο να έχει τεθεί εν αμφιβόλω, ο έλληνας πρεσβευτής στη Μόσχα εκκλήθη στο ρωσικό ΥΠΕΞ για εξηγήσεις αναφορικά με τις απελάσεις των ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ο πρέσβης Φρυγανάς είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου και αμέσως μετά αποχώρηση.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας «βλέπει» αμερικανικό δάκτυλο πίσω από την απόφαση της Αθήνας για τις απελάσεις  – απόφαση την οποία επιμένει να χαρακτηρίζει ως αβάσιμη και επικίνδυνη για τις διμερείς σχέσεις Αθηνών – Μόσχας.

Οι πληροφορίες περί «παγώματος» της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα, δεν επιβεβαιώθηκαν από τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, που κλήθηκε να απαντήσει σε σχετικό ερώτημα της ΕΡΤ.

Και μπορεί η επίσκεψη Λαβρόφ να είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο, «για την ώρα, πάντως, δεν είναι σε εξέλιξη η προετοιμασία της», σημειώνει το Sputnik επικαλούμενο υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται η «Εφημερίδα των Συντακτών», σημείωναν ότι οι δύο ρώσοι διπλωμάτες που απελαύνονται υπηρετούσαν στο Διπλωματικό Σώμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο ένας στην Αθήνα με θέση Α΄ Γραμματέα και ο δεύτερος στη Θεσσαλονίκη. Οι άλλοι δύο- των οποίων απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα- είχαν υπηρετήσει για χρόνια στη ρωσική διπλωματική αντιπροσωπεία στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...