231
O αναπληρωτήw πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ | Sputnik/Yulia Zyryanova/Pool via REUTERS

Μόσχα: Ευρωπαίοι ετοιμαστείτε να πληρώνετε €2.000 για 1.000 κυβικά μέτρα αερίου

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 16:27
O αναπληρωτήw πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ
|Sputnik/Yulia Zyryanova/Pool via REUTERS

Μόσχα: Ευρωπαίοι ετοιμαστείτε να πληρώνετε €2.000 για 1.000 κυβικά μέτρα αερίου

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 16:27

Με προειδοποιήσεις για το «βαρύ τίμημα» που θα κληθούν να πληρώσουν εφεξής οι Ευρωπαίοι για το ρωσικό φυσικό αέριο, έγινε δεκτή από τη Μόσχα η ανακοίνωση του γερμανού καγκελάριου Ολαφ Σολτς για το «πάγωμα» του Nord Stream 2.

Στην πρώτη επίσημη αντίδραση, ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, Ντμίτρι Μετβέντεφ, θέλησε να… προετοιμάσει τους ευρωπαίους πολίτες για τη δύσκολη -και κυρίως πιο δαπανηρή- συνέχεια που τους περιμένει.

«Ο γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς έδωσε οδηγία να σταματήσει η πιστοποιήση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2. Ωραία. Καλωσήρθατε σε έναν νέο κόσμο, όπου οι Ευρωπαίοι θα πληρώνουν σύντομα 2.000 ευρώ για 1.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου!» έγραψε στη σχετική του ανάρτηση (δείτε τη κάτω), δίνοντας μία «γεύση» για το τι έπεται.

Νωρίτερα, ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι η Γερμανία έχει λάβει μέτρα για να σταματήσει τη διαδικασία πιστοποίησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, είπε στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο ότι η κυβέρνησή του έλαβε το μέτρο ως απάντηση στις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...