239
O ρώσος υπουργός Εξωερικών Σεργκέι Λαβρόφ, την Δευτέρα, στη συνέντευξη Τύπου με τον ομολόγό του της Συρίας, της πρώτης χώρας που έσπευσε να αναγνωρίσει τις ΛΔ Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, ως αναγνώριση της στήριξης Πούτιν στον πρόεδρο Ασαντ | Handout via REUTERS

Λαβρόφ: Αναγνωρίστε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ! Η Ουκρανία δεν έχει δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 14:23
O ρώσος υπουργός Εξωερικών Σεργκέι Λαβρόφ, την Δευτέρα, στη συνέντευξη Τύπου με τον ομολόγό του της Συρίας, της πρώτης χώρας που έσπευσε να αναγνωρίσει τις ΛΔ Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ, ως αναγνώριση της στήριξης Πούτιν στον πρόεδρο Ασαντ
|Handout via REUTERS

Λαβρόφ: Αναγνωρίστε Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ! Η Ουκρανία δεν έχει δικαίωμα εθνικής κυριαρχίας

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2022, 14:23

Κάλεσμα αναγνώρισης των «Λαϊκών Δημοκρατιών του Λουγκάνσκ και του Ντονέτσκ» απηύθυνε την Τρίτη ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, υποστηρίζοντας ότι η Ουκρανία δεν έχει δικαίωμα στην εθική κυριαρχία διότι δεν εκπροσωπεί «όλους τους πολίτες που ζουν στην επικράτειά της» από το 2014.

«Δεν νομίζω ότι μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι το ουκρανικό καθεστώς, από το πραξικόπημα του 2014, εκπροσωπεί όλους τους πολίτες που ζουν στο έδαφος του ουκρανικού κράτους», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 (αναφερόμενος στην ανατροπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς), για να προσθέσει:

«Η αναγνώριση των “Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ” είναι απαραίτητη και (είναι) η μοναδική δυνατή απόφαση» υπό τις παρούσες συνθήκες.

«Αν μιλάμε για τις αρχές της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, ένα από τα κυριότερα έγγραφα […] είναι η Διακήρυξη για τις αρχές του διεθνούς Δικαίου που αφορούν τις φιλικές σχέσεις μεταξύ των λαών» (κάτω το σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου Interfax).

Εικόνα

Ο Λαβρόφ υποβάθμισε τέλος τη σημασία των κυρώσεων κατά της χώρας του και αφού χαρακτήρισε προβλέψιμη την αντίδραση των Δυτικών, είπε: «Οι ευρωπαίοι, αμερικανοί, βρετανοί συνάδελφοί μας δεν θα σταματήσουν και δεν θα ηρεμήσουν μέχρι να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητές τους για τη λεγόμενη “τιμωρία της Ρωσίας”. Ηδη μας απειλούν με κάθε είδους κυρώσεις ή, όπως λένε τώρα, με τη “μητέρα όλων των κυρώσεων”. Λοιπόν, το έχουμε συνηθίσει. Ξέρουμε ότι ούτως ή άλλως θα επιβληθούν κυρώσεις, σε κάθε περίπτωση. Με ή χωρίς λόγο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...