522
«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών μας», τονίζει στη σχετική δήλωσή του ο αργηγός της ΝΔ | INTIMEnews

Mητσοτάκης: Υπό απειλή το Κράτος Δικαίου, πρωτοφανής υπονόμευση των θεσμών από την κυβέρνηση Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 12:20
«Θέλω να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι θα διαφυλάξω με όλες μου τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών μας», τονίζει στη σχετική δήλωσή του ο αργηγός της ΝΔ
|INTIMEnews

Mητσοτάκης: Υπό απειλή το Κράτος Δικαίου, πρωτοφανής υπονόμευση των θεσμών από την κυβέρνηση Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2019, 12:20

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το μπαράζ εξελίξεων στην υπόθεση Novartis και τις καταγγελίες του τέως προστατευόμενου μάρτυρα και νυν κατηγορούμενου Νίκου Μανιαδάκη περί κυβερνητικών μεθοδεύσεων.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  κάνει λόγο για  πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και ευθεία απειλή για τη διάκριση των εξουσιών στη χώρα.

Το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα απειλείται, τονίζει σε ξεχωριστή ανάρτησή του στο Τwitter στα αγγλικά και αφού αναφέρεται στις απειλές Πολάκη κατά των δικαστικών λειτουργών, αλλά και τις πρωτοφανείς εικόνες από τις βόλτες του καταδικασμένου σε ισόβια εκτελεστή της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα, στο κέντρο της Αθήνας, διαμηνύει και στο εξωτερικό ότι οι επόμενες εθνικές εκλογές δεν θα έχουν ως διακύβευμα μόνο την οικονομία, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας (δείτε το σχετικό tweet κάτω).

Σε δήλωση που έκανε με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, ο αργηγός της ΝΔ υπογράμμισε εξάλλου πως «όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες συνιστούν πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και απειλούν ευθέως την διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας».

«Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενεργεία υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει», τονίζει για τις δηλώσεις Πολάκη κατά δικαστών και εισαγγελέων.

«Ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα  Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει», σημειώνει για τα προσωπεία που φορούν ανάλογα με τις επιδιώξεις τους στον μάρτυρα Μανιαδάκη που τελικά έγινε κατηγορούμενος στην υπόθεση .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει τη δήλωσή του με την διαβεβαίωση ότι ο ίδιος θα διαφυλάξει με όλες του τις δυνάμεις το κύρος και την αξιοπιστία των θεσμών στη χώρα, ενώ απευθύνει έκκληση προς τους επικεφαλής όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας να αποτρέψουν από κοινού «την επιχειρούμενη θεσμική εκτροπή, την οποία πλέον και οι ίδιοι οι δικαστές επισημαίνουν».

Καλεί, τέλος, όλους τους δικαστικούς λειτουργούς να υψώσουν ανάστημα και να αποκαταστήσουν το κύρος και την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Μαξίμου: Ψυχραιμία κ. Μητσοτάκη και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Σε έντονα καυστικό ύψος ήρθε η απάντηση από το Γραφείο  Τύπου του Πρωθυπουργού στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πολύ άγχος και πολλά νευρά», σχολίασε δηκτικά το «γραφείο Καρτερού» και συνέστησε στον κ. Μητσοτάκη ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Με αφορμή τέλος, το τιτίβισμα που επέλεξε να κάνει στην αγγλική ο αρχηγός της ΝΔ, το Μαξίμου τον καλεί να μεταφράσει στην ίδια γλώσσα και τη λαϊκή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Η απάντηση έχει αναλυτικά ως εξής:

Πολύ άγχος, πολλά νεύρα και πολλή ένταση εμφανίζει τις τελευταίες ημέρες ο κος Μητσοτάκης, όπως και η ΝΔ, σε σχέση με την υπόθεση Novartis. Ίσως γιατί η απόδραση από τη χώρα ενός κρίσιμου εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο αποφεύχθηκε στο παρά πέντε και δεν θα έχουμε στην υπόθεση αυτή νέο «Χριστοφοράκο» και πιθανά επανάληψη της ατιμωρησίας, όπως στην υπόθεση Siemens.

Ίσως πάλι, γιατί κάτι γνωρίζει και ανησυχεί.

Σε κάθε περίπτωση του συνιστούμε ψυχραιμία και εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη.

Και επειδή του αρέσει για το θέμα αυτό να βγάζει και δηλώσεις στην αγγλική γλώσσα, θα τον παρακαλέσουμε αν μπορεί να μας μεταφράσει τη λαϊκή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...