511
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοντάς στους πολίτες και στη Χαλκίδα | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα στείλουν τον κ. Τσίπρα σε μόνιμη ξεκούραση

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 17:39
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοντάς στους πολίτες και στη Χαλκίδα
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα στείλουν τον κ. Τσίπρα σε μόνιμη ξεκούραση

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 17:39

Στην τριήμερη μάχη της Βουλής, για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, θα φανεί ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος με τους Πολάκηδες, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από τη Χαλκίδα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του υποστηριζόμενου από τη ΝΔ, υποψήφιου περιφερειάρχη Φάνη Σπανού.

Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, είπε, χρησιμοποιώντας το κενρικό σύνθημα του νέου σποτ της ΝΔ, συμπληρώνοντας ότι πλέον ήρθε η ώρα οι πολίτες να στείλουν τον κ. Τσίπρα για μόνιμη ξεκούραση.

Εν όψει της κοινοβουλευτικής μάχης που αρχίζει την Τετάρτη μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ σε βάρος του Παύλου Πολάκη (και τη μετατροπή της από τον Αλέξη Τσίπρα σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης συνολικά για την κυβέρνηση), ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «τις επόμενες τρεις μέρες στη Βουλή θα μας δοθεί η δυνατότητα να μιλήσουμε για όλα και να εξηγήσουμε στους πολίτες ποια είναι τα πραγματικά διλήμματα της επόμενης εκλογικής κάλπης.

»Ποιος είναι με τους πολλούς και ποιος είναι με τους Πολάκηδες.

»Ποιος θέλει να πάει τη χώρα μπροστά και ποιος πίσω.

»Ποιος έχει σχέδιο για την επόμενη μέρα και ποιος ενδιαφέρεται μόνο να αναμοχλεύει διχασμούς τους παρελθόντος».

«Τώρα, για τον κ. Τσίπρα, επειδή άκουσα αυτά τα οποία μου είπατε, δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Τον είδα πολύ αγχωμένο, πολύ στεναχωρημένο. Μάλλον χρειάζεται λίγη ξεκούραση. Μην ανησυχείτε, όμως: Θα τον στείλετε για μόνιμη ξεκούραση μετά τις εκλογές», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του προέδρου της ΝΔ με αφορμή και την εξήγηση που δόθηκε για την καλοκαιρινή απόδραση του Πρωθυπουργού πέρυσι, με τη θαλαμηγό της εφοπλιστικής οικογένειας Παναγόπουλου.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι -εν αντιθέσει με τα fake news που διαδίδει καθημερινά το Μαξίμου- η Νέα Δημοκρατία δεν είναι κατά των επιδομάτων, αλλά η στόχευση της είναι οι πολίτες και κυρίως οι νέοι να μην βασίζονται στα επιδόματα, ακριβώς γιατί θα έχουν βρει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

«Δεν είμαστε κατά των επιδομάτων. Και μάλιστα πρέπει να σας πω ότι πρώτοι εμείς στηρίζουμε επιδόματα, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που είναι δικό μας δημιούργημα, για να μπορούμε να στηρίξουμε τους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Όμως», τόνισε, «δεν οραματιζόμαστε μια Ελλάδα μόνο των επιδομάτων. Ούτε θέλω το όνειρό των νέων παιδιών να είναι πως θα πάνε να δουν κάποιον πολιτικό για να ανταλλάξουν την ψήφο τους με ένα επίδομα ή με μία μερική απασχόληση ή μια απασχόληση ορισμένου χρόνου. Δεν οραματίζομαι αυτό για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Θέλω να ανταμείψω την εργασία, θέλω να δημιουργήσω θέσεις απασχόλησης, θέλω να δώσω κίνητρα στους επιχειρηματίες μεγάλους, μεσαίους, μικρούς να επενδύσουν και πάλι».

Οσο για πολιτικό μήνυμα που θα πρέπει να βγει από την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση – αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές- ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «το βράδυ της 26ης Μαΐου, όταν θα κλείσουν οι κάλπες δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας Έλληνας ο οποίος θα αμφιβάλλει ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή την οποία χρειάζεται η χώρα έχει ήδη δρομολογηθεί».

«Ως εδώ με τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, πάμε να ανοίξουμε μια νέα πολιτική σελίδα για την Ελλάδα», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.