378
Παραμένει προς το παρόν άγνωστο αν η φετινή φιέστα στο Ζάππειο θα περιλαμβάνει και το σόου της γραβάτας όπως τον περασμένο Ιούνιο | INTIMEnews

Φιέστα Τσίπρα στο Ζάππειο για να ξεχαστεί το… κότερο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 16:02
Παραμένει προς το παρόν άγνωστο αν η φετινή φιέστα στο Ζάππειο θα περιλαμβάνει και το σόου της γραβάτας όπως τον περασμένο Ιούνιο
|INTIMEnews

Φιέστα Τσίπρα στο Ζάππειο για να ξεχαστεί το… κότερο

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 16:02

Στη σκιά των αποκαλύψεων για το Μάτι και τις διακοπές του στην πολυτελή θαλαμηγό Παναγόπουλου, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζει κυβερνητική φιέστα στο Ζάππειο, όπου στις 19.00 θα παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου, με σύσσωμο το οικονομικό του επιτελείο, το νέο πακέτο φοροελαφρύνσεων – φιλολαϊκών μέτρων ή αλλιώς συντομότερα παροχές.

Το  πακέτο των προεκλογικών παροχών που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός στο Ζάππειο, οριστικοποιήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15.00.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει τη μείωση του αφορολόγητου και να προχωρήσει σε περαιτέρω παροχές, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, σημείωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των εαρινών οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πως «δεν είναι αναγκαίο» να υπάρχει «άμεση παρέμβαση» στις αποφάσεις της Αθήνας και ότι πιο σημαντικό είναι οι αποφάσεις να λαμβάνονται στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

«Μέχρι τώρα είχαμε πολλά καλά στοιχεία για την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα και η Ελλάδα προβλέπεται να τους επιτύχει το 2019 και 2020», επεσήμανε ο γάλλος Επίτροπος, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι οι σημερινές προβλέψεις δεν λαμβάνουν υπόψη τους τα μέτρα που έχει συμπεριλάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος σταθερότητας που κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, καθώς δεν έχουν συγκεκριμενοποιηθεί.

Όπως εξήγησε εν όψει των ανακοινώσεων Τσίπρα στο Ζάππειο, η Ελλάδα και στο παρελθόν όχι μόνο πέτυχε τους στόχους της, αλλά τους ξεπέρασε, με αποτέλεσμα το Eurogroup να δεχθεί κάποια μέτρα που κάνουν χρήση του δημοσιονομικού περιθωρίου.

Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, αυτό θα πρέπει να συζητηθεί “αργότερα” και να μη θεωρείται δεδομένο ούτε να γίνεται αντικείμενο άμεσου σχολιασμού.

Παραπέμποντας στη θέση που εξέφρασε επανειλημμένα ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι η Επιτροπή ήταν πάντα στη «σωστή πλευρά της ιστορίας» σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και εναντίον του Grexit, ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε τέλος ότι η Επιτροπή διαπραγματεύτηκε και “αντιτάχθηκε σθεναρά” στα υπερβολικά πλεονάσματα.

«Δεν ήμασταν ποτέ πεπεισμένοι ότι τα υπερβολικά πλεονάσματα ήταν ο σωστός δρόμος για την Ελλάδα», σημείωσε. Βεβαίως «υφίστανται δεσμεύσεις που πρέπει να γίνονται σεβαστές, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει υπερκέραση των στόχων για πάντα» και η τακτική των υπερπλεονασμάτων δεν πρέπει να παγιωθεί, τόνισε ο Επίτροπος που κατέληξε λέγοντας:

«Θα υπάρχει, το ξέρουμε, συζήτηση στο μέλλον, αλλά αυτή η συζήτηση θα πρέπει να είναι σοβαρή και να σέβεται τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...