505
Ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συνεννοούνται σε πρόσφατη συνάντησή τους. Τώρα έδωσαν «γραμμή» για την υπεράσπιση του Αλ. Τσίπρα | Menelaos Myrillas / SOOC

Πώς ο Τζανακόπουλος και ο Παππάς δικαιολόγησαν τις διακοπές Τσίπρα στη θαλαμηγό Παναγοπούλου

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 15:50
Ο Νίκος Παππάς και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος συνεννοούνται σε πρόσφατη συνάντησή τους. Τώρα έδωσαν «γραμμή» για την υπεράσπιση του Αλ. Τσίπρα
|Menelaos Myrillas / SOOC

Πώς ο Τζανακόπουλος και ο Παππάς δικαιολόγησαν τις διακοπές Τσίπρα στη θαλαμηγό Παναγοπούλου

Protagon Team Protagon Team 7 Μαΐου 2019, 15:50

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσουν την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να κάνει πέρυσι καλοκαιρινές διακοπές -λίγες μόλις ημέρες στο γιοτ του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου επιδόθηκαν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νίκος Παππάς. Και οι δύο υπουργοί (Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής) στράφηκαν όπως αναμενόταν κατά της αντιπολίτευσης -και ειδικά κατά της ΝΔ- υπονοώντας ότι η δημοσιοποίηση του θέματος αυτή την περίοδο υποκρύπτει σκοπιμότητες.

Αρχικά, σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν αποτελεί καν πολιτική είδηση και είπε χαρακτηριστικά ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον Χριστοφοράκο (της Siemens), ούτε έχει ακίνητα σε Αθήνα και Παρίσι, υπονοώντας ότι κάτι τέτοιο έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθύμισε ακόμη πως η κυρία Παναγοπούλου είναι συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού εδώ και τρία χρόνια και άμισθη σύμβουλός του εδώ και έναν χρόνο. «Δικαιούται να φιλοξενήσει τον Πρωθυπουργό για λίγες ημέρες», είπε.

Παρατηρητές σχολίασαν ωστόσο ότι το θέμα αν η κυρία Παπαγοπούλου είναι άμισθη ή έμμισθη δεν έχει σημασία. Το όφελος για την κυρία Παναγοπούλου είναι περισσότερο ότι η θέση της συμβούλου τής εξασφαλίζει διπλωματικό διαβατήριο, προσβάσεις κοντά στον Πρωθυπουργό και τη δυνατότητα να επικαλείται διεθνώς την επαφή της μαζί του.

Για το γεγονός ότι το ζήτημα ανέκυψε τώρα, ο κ. Τζανακόπουλος υπονόησε ότι υπάρχει σκοπιμότητα. «Κάτι σημαίνει», είπε και υποστήριξε ότι «φανερώνει την πολιτική γύμνια της ΝΔ, η οποία εστιάζει σε κίτρινες ειδήσεις όποτε έρχονται θετικά μέτρα».

Παππάς: «Τίποτα μεμπτό»

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν βλέπει να υπάρχει τίποτα μεμπτό στις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της κυρίας Παναγοπούλου. Ακολούθησε μάλιστα τη γραμμή του Μαξίμου λέγοντας ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί έκαναν διακοπές μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Μιλώντας στον Real Fm, είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε λίγες ημέρες με την οικογένειά του στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου, με την οποία έχει και προσωπική και πολιτική σχέση διότι είναι σύμβουλός του και δεν υπάρχει απολύτως τίποτα μεμπτό επί τούτου.

» Ο Τσίπρας δεν ζει τη ζωή των μεγιστάνων, όπως οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που έχουν γίνει ζάμπλουτοι μέσα μόνο από την πολιτική σταδιοδρομία των προγόνων και τη δική τους. Οι περιουσίες που συσσώρευσαν είναι απολύτως προφανές ότι δεν προκύπτουν από τις βουλευτικές αποζημιώσεις».

Πρόσθεσε ότι «το πώς ζει και πώς πολιτεύεται καθένας είναι πολύ εύκολο να το δει κανείς, ο Τσίπρας μένει στην Κυψέλη σε διαμέρισμα, πάρα πολύ ωραίο και αυτές τις επιλογές ζωής έχει κάνει. Και όποιοι προσπαθούν να τον πλήξουν μέσω αυτής της οδού, απλώς νομίζω ότι θα διαπιστώσουν ότι δεν έχει καμία πολιτική αποτελεσματικότητα η μέθοδός τους».

Σχετικά με τον χρόνο των διακοπών, μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο υπουργός απάντησε: «Ολοι νομίζω ξεκουράστηκαν την περσινή χρονιά. Βεβαίως, είχαμε την χειρότερη στιγμή κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής μας -που ήταν η καταστροφή στο Μάτι- και σας μιλώ και εγώ γιατί θυμάμαι και εγώ ότι ήμασταν συγκλονισμένοι όλοι μας που έπρεπε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση, η οποία ήταν πολύ πιο πιεστική, αγχωτική και δύσκολη από ότι οι στιγμές της διαπραγμάτευσης.

» Δεν ξεκουράστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί εκείνες τις ημέρες; Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς πάμε να συζητήσουμε τώρα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...