313
Σαφής η προειδοποίηση Μητσοτάκη σε περίπτωση που κυρωθεί τελικά η συμφωνία των Πρεσπών | INTIMEnews

Μητσοτάκης για συμφωνία των Πρεσπών: Αν κυρωθεί, δεν ανατρέπεται

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 14:24
Σαφής η προειδοποίηση Μητσοτάκη σε περίπτωση που κυρωθεί τελικά η συμφωνία των Πρεσπών
|INTIMEnews

Μητσοτάκης για συμφωνία των Πρεσπών: Αν κυρωθεί, δεν ανατρέπεται

Protagon Team Protagon Team 16 Σεπτεμβρίου 2018, 14:24

Στην απάντησή του για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να την ψηφίσει, προειδοποίησε ότι σε περίπωτση κύρωσής της πριν γίνουν εκλογές, θα παράγει έννομα αποτελέσματα που θα είναι δύσκολο να αναστραφούν από την κυβέρνηση που θα διαδεχθεί εκείνη του κ. Τσίπρα.

Απαντώντας εξάλλου στις κατηγορίες που διατυπώθηκαν σε βάρος του για διγλωσσία εντός και εκτός των τειχών, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι η θέση του και η στάση του στο ζήτημα είναι σταθερή και ενιαία και την έχει εξηγήσει αναλυτικά στους εταίρους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Στο ΕΛΚ εξήγησα ποια είναι η θέση μας, και το γεγονός ότι στη συμφωνία για την ΠΓΔΜ είναι  αντίθετη η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Μίλησα για τα ζητήματα ταυτότητας, που σήμερα απασχολούν περισσότερα από ποτέ την ΕΕ, καθώς και γιατί δεν έπρεπε η ελληνική κυβέρνηση να αποδεχθεί μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα», τόνισε στη συγκεκριμένη αναφορά του ο κ. Μητσοτάκης.

Με αφορμή εξάλλου τον χαρακτηρισμό «λαϊκιστής» που του απέδωσαν κάποιοι από τους πολιτικούς του αντιπάλους  για τη στάση που τηρεί στο θέμα της συμφωνίας, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με δριμύτητα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους:

«Φαντάζομαι», είπε, «στη νέα έκδοση του Λεξικού Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη “λαϊκιστής” είναι το όνομα του κ. Τσίπρα, όχι το δικό μου. Τζάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος, που λέει ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία αλλά στηρίζει την κυβέρνηση που την φέρνει. Προειδοποίησα ότι η συμφωνία φέρνει αποτελέσματά από τη στιγμή της υπογραφής της. Η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει όταν και αν τη φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Αν μεσολαβήσουν εκλογές, δεν θα την ψηφίσουμε την επόμενη μέρα. Δυστυχώς όμως», παραδέχθηκε, «η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα που είναι δύσκολο να αναστρέψουμε».

Όσο για το αίτημα περί δημοψηφίσματος, ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε ζητώντας προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατόν, ώστε να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα και για το ζήτημα των Σκοπίων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...