270
Αριστερά στη φωτογραφία, ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος όταν είχε δώσει το «παρών» στο Πρωτοδικείο Κερκύρας, στη δίκη του τοπικού μητροπολίτη Νεκταρίου, για το κάλεσμα περιφρόνησης των μέτρων κατά του κορονοϊού | INTIMEnews

Μητροπολίτης Θεόκλητος: Ο κορονοϊός δεν με επεσκέφθη στον Αγιο Δημήτριο

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 10:25
Αριστερά στη φωτογραφία, ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος όταν είχε δώσει το «παρών» στο Πρωτοδικείο Κερκύρας, στη δίκη του τοπικού μητροπολίτη Νεκταρίου, για το κάλεσμα περιφρόνησης των μέτρων κατά του κορονοϊού
|INTIMEnews

Μητροπολίτης Θεόκλητος: Ο κορονοϊός δεν με επεσκέφθη στον Αγιο Δημήτριο

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 10:25

Η είδηση ότι ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος –ένας από τους γνωστότερους κήρυκες της «ανοσίας» πιστών και κληρικών στον κορονοϊό– βρέθηκε θετικός στον ιό προκάλεσε «βροχή» σχολίων στα social media και όχι μόνο.

Μόλις λίγα 24ωρα αφότου συμμετείχε μαζί με άλλους ιεράρχες στη δοξολογία στον Αγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς κανένα απολύτως μέτρο προστασίας, ο μητροπολίτης θέλησε να διευκρινίσει με δημόσια δήλωσή του ότι δεν κόλλησε κορονοϊό στον συγκεκριμένο ιερό ναό, ούτε σε κάποιον άλλο λατρευτικό χώρο (σ.σ. δεν διευκρινίζει ωστόσο πού πιστεύει έστω ότι μολύνθηκε).

Και στο ίδιο πλαίσιο καλεί τους «κακεντρεχείς» που έσπευσαν να τον ειρωνευτούν ή να κάνουν black humor, να σεβαστούν τη δύσκολη αυτή στιγμή με την περιπέτεια της υγείας του και να πάψουν να την εκμεταλλεύονται για να βάλουν κατά της Εκκλησίας και των ιεραρχών (οι οποίοι, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, επιμένουν να αγνοούν επιδεικτικά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, αφού ως γνωστόν στην «εκκλησία δεν κολλάει»).

Η δήλωση Θεόκλητου έχει ως εξής:

Ως άνθρωπο και εμένα δεν με εξήρεσε η πανδημία και ο κορονοϊός, όπως άλλωστε φαίνεται ότι δεν εξαιρεί κανέναν. Λυπάμαι όμως διότι έλαβαν αφορμή από την προσωπική μου αυτή δοκιμασία, εκείνοι οι οποίοι αναζητούν πάντοτε αιτίες για να στραφούν εναντίον της Εκκλησίας, να την πολεμήσουν και να της χρεώσουν ό,τι κακό συμβαίνει στην κοινωνία. Τους διαβεβαιώνω, λοιπόν, και στο πλαίσιο των προσωπικών δεδομένων, όπως επίσης διαβεβαιώνω και κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, ότι ο κορονοϊός δεν με επεσκέφθη στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, ούτε σε οποιονδήποτε άλλον χώρο θρησκευτικής λατρείας. Παρακαλώ, λοιπόν, τους πάντες να σεβαστούν την προσωπική δοκιμασία που μου επέτρεψε ο Κύριος και να πάψουν να εκμεταλλεύονται το γεγονός αυτό στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...