358
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ζέρβας: Αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ!

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 09:22
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ζέρβας: Αυστηρότερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη – Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ!

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2020, 09:22

Η Θεσσαλονίκη έχει τρομακτικό πρόβλημα. Το παραδέχονται οι επιστήμονες (εδώ), το κατέδειξε και με την ανάρτησή του ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ζητώντας μάλιστα εξηγήσεις από την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές για την καθυστερημένη λήψη των μέτρων (εδώ), το λένε και οι αριθμοί –μέσα στις τελευταίες 72 ώρες, η πόλη κατέγραψε 1.828 κρούσματα κορονοϊού! Ετσι, η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, οδηγείται σε ένα ακόμα πιο αυστηρό lockdown από αυτό που ήδη ισχύει.

Το προανήγγειλε το πρωί της Δευτέρας ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι θα επιβληθούν νέα, αυστηρότερα μέτρα, τα οποία θα περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 μ.μ. ή τις 9 μ.μ. το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού. «Δεν θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown», εκτίμησε ο κ. Ζέρβας.

Η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τέτοια που ήδη ενεργοποιήθηκε από το υπουργείο Υγείας σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες της περιοχής, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας μεταβαίνει εκτάκτως στην πόλη. Με βάση το σχέδιο, εξασφαλίστηκαν 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στην περιοχή. Πιο αναλυτικά, προστέθηκαν 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Αγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ηδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δεν θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», είπε ο κ. Ζέρβας.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, παρατήρησε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...